1) 1≤√x²+6x+9<5 eşitsizliğini sağlayan x tam sayılarının toplamı kaçtır?
kök içinde olan x²+6x+9 a)-26 b)-24 c)-20 d)-16 e)-11
2) x²−(a−(2/a))x−2=0 denkleminin çözüm kümesi nedir. şıklarda a lı ifade war
çok teşekkürler simdiden
1) 1≤√x²+6x+9<5 eşitsizliğini sağlayan x tam sayılarının toplamı kaçtır?
kök içinde olan x²+6x+9 a)-26 b)-24 c)-20 d)-16 e)-11
2) x²−(a−(2/a))x−2=0 denkleminin çözüm kümesi nedir. şıklarda a lı ifade war
çok teşekkürler simdiden
a.b=1 olmak üzere
asinx = b√3.cosx
denkleminin genel çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?(k tam sayı)
a) [x:x=5pi/6+kpi]
b) [x:x=3pi/2+2kpi]
c) [x:x=pi/3+2kpi]
d) [x:x=2pi/3+kpi]
e) [x:x=pi/3+kpi]
lütfen biraz açıklayarak anlatın çünkü zor anlarm ben bu soruyu biraz
|z₁|=3 |z₂|=4
olduğuna göre z₁.z₂ değeri kaçtır
z1=3.cis
z2=3.cis[(3∏/2)- ]
z1.z2=3.4.cis( +3.cis[(3∏/2)- ])
=12.cis(3∏/2)
=-12i
SELAM Trigo,acaba sorunun cevabı d şıkki mi?Eğer öyleyse çözüm yolu şu sanırım ltf cvp doğru mu ve sana yardımcı olabildim mi diye beni bilgilendir
asinx=b√3.cosx bu üslü ifadeleri log tabanında alırsak ve yazarsak üsler şu hale gelir önce log asinx=log b√3cosx bunu da logaritma kuralları sayesinde şöyle yazarız sinx.log a=√3cosx.logb a.bnin 1e eşit olduğunu boşuna vermiş olamaz a'yı b cinsinden yazarsak a=1/b olur bunu yerine koyup logaritmaları tekrar yazarsak şunu elde ederiz sinx.log 1/b=√3cosx.log b 1/b b üzeri -1dir ve bu logaritmik denklemi şu hale getirir : -sinx.log b=√3cosx.log b bu durumda
-sinx=√3cosx olur burdan sonra √3ün hangi trigonometrik değer olduğuna bakarız cvp tan60'tır bunu yerine yazıp dvm ederz tan60.cosx=-sinx ve sin60/cos60.cosx+sinx=0 haline getiririz denklemi paydalar eşitlenip içler dışlar çarpımı yapılınca da
sin60.cosx+sinx.cos60=0 elde edilir bu açılım sin(a+b)nin açılımıdır buna göre sin(60+x)=0 olur. sin in 0 olduğu yerler sıfır-yüzseksen ve üçyüzaltmış derecelerdir. bunagöre x=120 yada x=300dür bunu sağlayan şık da D şikkidir.
İNŞ cevap doğrudur:-)
gazze evet d şıkkı ve çok güzel bir çözüm yolu çok teşekkür ediyorum ben trigo (:
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!