MatematikTutkusu.com Forumları

Trigonometri (lütfen yardım)

FlyingSquad 03:09 12 Mar 2012 #1
1- (1-sinx).(1+sinx)=?

2- sin⁴x+sin²x.cos²x=3

3-
sin²x-1
cosx
=?

4-Verilen eşitliklerin doğru olduğunu gösterelim.

1+cotx
1+tanx
=cotx

5- cos⁴x-sin⁴x=2 cos²x-1

6-
1
cos²x
1
cotx

7- √1+cosx . √1-cosx= |sinx|

8- (sec²x-1) . cotx=tanx

9- sinxcosx(1+tanx)=tanx

10- (tanx+cotx) (sinx cosx)=1

Arkadaşlar şimdiden herkese çok ama çok teşekkür ediyorum...

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 13:04 12 Mar 2012 #2
1.
iki kare farkı
1-sin²x=cos²x

2.
sin²x=t derseniz cos²x=1-t olur
verilen ifade de
t²+t.(1-t)=3 olur, buradan da t=3 bulunur ki bu denklemin kökü yoktur

3.
pay -cos²x e eşit olacaktır sonuç da -cosx olur

4.
tanx=t dediginizde cotx=1/t olacaktır
(1+1/t)/(1+t)=1/t olduğunu gösterin diyor.
yukarıda payda eşitleyip (t+1)/t elde edilir alttaki t+1 ile sadeleşme yapılırsa istenen elde edilir

5.
iki kare farkı yapılırsa bi çarpan cos²x-sin²x diğer çarpan da cos²x+sin²x=1 olur.
1 olan çarpanı görmemize gerek yok diğer çarpanda da sin²x yerine 1-cos²x yazarsanız istenen sonucu elde edersiniz.

diğer sorulara bakmadım ama şu ana kadarkilere bakılırsa pek zor olmadıklarını düşünüyorum. konuyu iyice pekiştirmek için önce bir konu anlatımına ya da hocanıza başvursanız iyi olur gibime geliyor çünkü siz bu soruların hepsini çözebilirsiniz, gidemiyorsanız muhtemel sebep konuyu iyi bilmemenizdir.

FlyingSquad 13:30 13 Mar 2012 #3
1.
iki kare farkı
1-sin²x=cos²x

2.
sin²x=t derseniz cos²x=1-t olur
verilen ifade de
t²+t.(1-t)=3 olur, buradan da t=3 bulunur ki bu denklemin kökü yoktur

3.
pay -cos²x e eşit olacaktır sonuç da -cosx olur

4.
tanx=t dediginizde cotx=1/t olacaktır
(1+1/t)/(1+t)=1/t olduğunu gösterin diyor.
yukarıda payda eşitleyip (t+1)/t elde edilir alttaki t+1 ile sadeleşme yapılırsa istenen elde edilir

5.
iki kare farkı yapılırsa bi çarpan cos²x-sin²x diğer çarpan da cos²x+sin²x=1 olur.
1 olan çarpanı görmemize gerek yok diğer çarpanda da sin²x yerine 1-cos²x yazarsanız istenen sonucu elde edersiniz.

diğer sorulara bakmadım ama şu ana kadarkilere bakılırsa pek zor olmadıklarını düşünüyorum. konuyu iyice pekiştirmek için önce bir konu anlatımına ya da hocanıza başvursanız iyi olur gibime geliyor çünkü siz bu soruların hepsini çözebilirsiniz, gidemiyorsanız muhtemel sebep konuyu iyi bilmemenizdir.
hocam konuyu pekiştirmek amacıyla konu anlatımlara ve gerekli testlere bakıyorum. size zahmet hocam kalan 5 soruyu halen çözemedim. çözebilirmisiniz rica etsem acaba ?

Diğer çözümlü sorular alttadır.
Trigonometri Soruları Trigonometrik Denklemler Soruları ve Çözümleri Trigonometrik Denklemler ve Çözümleri
Tüm Etiketler

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm