aslında (zorunlu) ödev denen şey kalksa öğrencilerin de boşu boşuna ikiyüzlülük yapması gerekmeyecek.
öğrenciyken ödev yapmayı hiç sevmezdim ve mantığını da anlamazdım halen de anlayabilmiş değilim hele ki bu teknoloji çağında şunlar bi dahaki derse çözülecek demek öğrencinin zamanını çalmaktan başka bişey değil, her türlü kopya ortamı zaten mevcut. şunları çözerseniz iyi olur ama sorumlu değilsiniz derseniz bu konuyla ilgilenenler çözerse çözer ki isteksizce çözülen 1000 soru , isteksizce harcanan 1000 dakika yerine gönüllü olarak 1 dakika harcamak 1 soru çözmek daha iyidir.
şimdi bakıyorum bizim zamanımızdan da çok ödev veriliyor. okuldan geliyo çocuklar çantayı ertesi güne hazırlayana kadar uyku vakti gelmiş oluyo (çantalar da eşşek ölüsü). hocalarım duyun sesimizi artık

, çocuklara bu kadar ödev vermeyin, bu kadar ders çalıştırtmayın.
yine geliyoruz müfredattaki şişkinliğe. temel bazı bilgiler herkese öğretilse yeter. bana göre bu temel dediğim şeyler mevcudun yarısından çok daha azdır. çocuklar bildiklerini iyi bilerek liseyi bitirebilseler sonrasında üniversitede ne kadar derine inilecekse inilse boşuna emek harcanmamış olur, verim de artar.
öğrencileri çok zorlayıp altından kalkamayacakları yük sırtlarına vuruluyor sonra da neden teşekkür etmiyolar neden okumadan anlamadan kopya çekip aynısını defterlerine yazıyolar diye yakınıyoruz. biz de öğrenci olduk, sonuçta birçok öğrenci burada sorduğu soruyu normalde kendisi çözmek ya da öğrenmek istemiyoki sadece bi zorunluluğu yerine getirmeyi amaçlıyor. çok görmemek lazım. aşırı suistimal ya da kötü niyet sezerseniz pas geçersiniz olur biter