gereksizyorumcu'den alıntı:
pratik yöntemler konusu güzel olacaktır
üniversite matematik konusu da açılabilir ama eminimki çok teknik konular ya da detaylı yöntemler içeren sorularda sıkıntı yaşarız. soru soranlar kolaylarını büyük ihtimalle kendileri çözeceklerdir zorları ise vurun abalıya hesabı bize sorarlar :)
bir de dikkat ediyorumşu ana kadar üniversite düzeyinde sorulan soruların çoğu integral , matematik bölümü okumadım ama az çok derslerini aldım integral bu kadar da yoğun bir yer tutmuyor yani en azından soruların kendisi bizzat bazı integralleri hesaplamak olarak yer tutmuyor. integral de kuvvet alma gibi bir işlem , 3⁵ nedir demek nasıl bir soru değilse şunun integrali nedir demek bana göre bazı özel durumlar haricinde soru olmamalı , duyun sesimizi sayın akademisyenler :D
Hocam matematik bölümünü bilmiyorum ama matematik öğretmenliği bölümünde okuyorum. 1. sınıfta genel matematik ve soyut matematik görülüyor bunlar matematik bölümüyle aynı nerdeyse. Genel matematik lise düzeyinde zaten soyuttan da pek soru geleceğini sanmıyorum. 2. ve 3. sınıflarda tamamen türev integral yani bıkkınlık getirdi artık :) bizde böyleyse matematik bölümünde daha çoktur tahminim.