Nurcan'ın arkadaşlarına Nurcan dahil değil,bunu anlayabiliriz..Ama hızlı bir şekilde soruyu çözmeye kalkışınca böyle dalgınlıklar olabiliyor,bu konudaki soruları çözerken acele etmemelisin başlarda..Önce yavaş yavaş,adım adım çöz sonra hızlanırsın zaten..
Kaç soru meselesi sana bağlı,sen ne zaman bu konuyu anladım diyorsan o zaman bu konuyu büyük çapta bitirmişsin demektir..
Çözemediğin soruları hemen sormanı önermem,üzerinde 10-15 dk uğraştıktan sonra çözemediysen başka zamana bırak..Başka bir zaman tekrar bak,hâlâ çözemediysen öğretmenlerine veya buraya sor..Çünkü o soruyu çözemesen bile uğraşman,en azından çözümü daha iyi anlamanı sağlayacaktır..Hemen her soru tek denklemde çözülebilir,ama o denklem epey karışık bir şey olur

O yüzden üşenmeyip adım adım çözmek hem daha iyidir,hem de zannettiğinin aksine sana vakit kaybettirmez,kazandırır..
Descartes'in bir sözü vardı,bir problemi çözmek için olabildiğince küçük parçalara ayırın,gibi bir şeydi..
Estağfirullah,henüz matematikte bir yere gelmeyi başaramadım maalesef..Ama o yoldayım evet..Sadece şunu söyleyebilirim ki,herhangi bir konuyu öğrenmenin tek yolu onunla uğraşmaktan geçer..Sevmediğin konu bilmediğin konudur,bilmediğin için sevmezsin,sevmediğin için öğrenmeye çalışmazsın,böylece hiçbir zaman öğrenemezsin..Şimdi tek yapman gereken ümidini kesmeden ve sabırla bu konuya çalışmak..İki hafta gibi kısa bir sürede çok uzun yol kat edebilirsin,kolay gelsin