MatematikTutkusu.com Forumları

22 yaşında matematik öğrenmek

OLVİDO 18:50 06 Eyl 2013 #1
aslında bu hususta bir çok şey yazılabilir... yaş geçtikce kafa almıyor gerçeği doğru mu bilmiyorum doğruysa da bunu umarım kendime karşı çürütebilirim.

Heisenberg - ait kullanıcı resmi (Avatar) Heisenberg 18:56 06 Eyl 2013 #2
Dedikleri doğru olsa da 22 yaş için demiyorlardır bunu eminim.

kaskas123 - ait kullanıcı resmi (Avatar) kaskas123 19:45 06 Eyl 2013 #3
yaş geçtikce kafa geç alır. almaz değil. eğer doğru olsaydı şu anda 30-40. da ilk okula veya üniversiteye başlayanlar var.

jasminenaz - ait kullanıcı resmi (Avatar) jasminenaz 19:51 06 Eyl 2013 #4
Her gün 50 beyin hücresi ölüyor gibi bir bilimsel gerçek var sanırım. Ama bir hocamın anlattığı hikayeye göre kendisinin arkadaşı 20 yaşından sonra geometriyle hiç bir alakası olmamasına rağmen bir kaç ayda bu konuda kendini geliştirebilmiş. Sanırım biraz da isteğe bağlı bir durum.

kcancelik 20:08 06 Eyl 2013 #5
Kontrol edemeyeceğimiz bir şey hakkında çok fazla düşünmemiz sadece vakit kaybına neden olur. Yaşlanmayı da kontrol edemeyeceğimiz için size düşen bunu önemsemeyip gerekli çalışmalarınızı yapmaktır. Umarım hedeflerinize ulaşabilirsiniz.
İyi günler.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 20:58 06 Eyl 2013 #6
"yaş geçtikçe kafa almıyor" genel olarak doğru mu bilmiyorum ama benim için doğru onu kesinlikle söyleyebilirim. 18-20 yaşımdaki halime göre hem anlama hem de anladıklarımı uygulama olarak kendimi çok yavaş hissediyorum. bu sizin için geçerli midir değil midir çok da mühim değil bence çünkü hedeflediğinizi tahmin ettiğim şey için mevcut kapasiteniz fazlasıyla yetecektir bunu kafanıza takmanıza gerek yok, sonuçta Gauss olmayı düşünmüyorsunuzdur heralde.
diğer taraftan kcancelik'in dediği gibi bunu kafanıza taksanız size katkısı ne olacak, ne kazandıracak?

OLVİDO 21:30 06 Eyl 2013 #7
"yaş geçtikçe kafa almıyor" genel olarak doğru mu bilmiyorum ama benim için doğru onu kesinlikle söyleyebilirim. 18-20 yaşımdaki halime göre hem anlama hem de anladıklarımı uygulama olarak kendimi çok yavaş hissediyorum. bu sizin için geçerli midir değil midir çok da mühim değil bence çünkü hedeflediğinizi tahmin ettiğim şey için mevcut kapasiteniz fazlasıyla yetecektir bunu kafanıza takmanıza gerek yok, sonuçta Gauss olmayı düşünmüyorsunuzdur heralde.
diğer taraftan kcancelik'in dediği gibi bunu kafanıza taksanız size katkısı ne olacak, ne kazandıracak?
aynen hocam ne gauss'u temel matematiği zorla anlıyorum kpss matematiği kadar başarabileyim yeter bana. o anlama ve anladıklarımı uygulama konusunda bende çok sıkıntı yaşıyorum kablumbağa hızında soru çözümlemelerim var sonu kalemi bırakıp gitmelere varıyor genelde

OLVİDO 21:32 06 Eyl 2013 #8
Kontrol edemeyeceğimiz bir şey hakkında çok fazla düşünmemiz sadece vakit kaybına neden olur. Yaşlanmayı da kontrol edemeyeceğimiz için size düşen bunu önemsemeyip gerekli çalışmalarınızı yapmaktır. Umarım hedeflerinize ulaşabilirsiniz.
İyi günler.
haklısınız hocam iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum

cengizhanhck 23:04 06 Eyl 2013 #9
ögrenmenin yaşimi olur .Üstelik daha gençsin .Çalisirsan rahatlikla yapabilrisin kpss matematiğini.

BelginB - ait kullanıcı resmi (Avatar) BelginB 01:10 07 Eyl 2013 #10
Aslında "Yaratıcı Beyin" diye bir kitap okumuştum, yazarı beyin cerrahıydı. Orda beynin gelişiminin 30-40 yaşlarına kadar sürdüğünden bahsetmişti. Ayrıca şu beyin hücresi ölmesi işine gelince, pasif beyinli kişilerde gözle görülür etki yaratır ama matematikçi adamlarda öyle şak diye dımdızlak ortada bırakmaz bence. Anlamada zorlanmanız belki de başka şeylerle ilgilidir. Bi de ergenlikte filan çok fazla sinaps bağları kurulurmuş beyinde, onların gereksiz olanları zamanla kopar ve kişi daha mantıklı, daha karakteri oturmuş hale gelirmiş. Bunu "Asi kızınızın bir anda aklının başına gelmesi" diye örneklendiriyordu yazar. Yani ne beyin yaşlanması yahu tam faaliyet zamanı bu zamanlar

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm