Şimdi oldu.
Kaça kaç yaptığını ve kaç net lazım sana bilmiyorum, o yüzden net bir şey söyleyemiyorum.
Kitapların yelpazesi çok geniş. İlgi alanına uygun okumalar illa ki yapabilirsin, 1 sene az değil.
Arkadaşım kendine güven, zor değil.
Şimdi oldu.
Kaça kaç yaptığını ve kaç net lazım sana bilmiyorum, o yüzden net bir şey söyleyemiyorum.
Kitapların yelpazesi çok geniş. İlgi alanına uygun okumalar illa ki yapabilirsin, 1 sene az değil.
Arkadaşım kendine güven, zor değil.
Sizleri çok seviyorum ♥
kitap okumayı da beceremiyorumki eskiden hocalar zorla okutuyorduen son 2 sene önce bir kitabı bitirebildim bazen okumaya çalışıyorum ama sıkılıp bırakıyorum kitap okursam belki türkçeyi yapmama katkısı olur diye düşünüyorum yine de tekrar okumaya başlıycam yazın
düşüncelerin için teşekkürler sınavkızı
Ben kendimi bildim bileli kitap okurum,bu yil biraksam da.
Faydasi kesinlikle cok diyebilirim, denemelerde vs. zamanim faslasiyla arttigi gibi paragraf sorusu kacirmam
(Oyle neredeyse hiic Turkce sorusu da cozmem)
Ama soyle de bisey varki kitap okuma aliskanligini sonradan edinen 1-2 yildir kitap okuyan arkadaslarda bariz bi etki gorulmuyor tabi.
Hayir tabi,bu cevremdeki arkadaslarin soyledigi.
Bence mutlaka faydasi olur gibi.
Surukleyici hosuna giden kitaplar bulursan,hizini arttirirsin. Ve sinavlar icin onerilen romanlari okursan anlama yetenegini gelistirirsin.
Liseye başladım başlayalı doğru düzgün kitap okumadım diyebilirim. Ama YGS denemelerinde hiç paragraf sorusu kaçırmam, Türkçeden çok soru çözmeme rağmen en az 36 netim çıkıyor. Ben de şaşırıyorum bazen, kitap okumayla bir alaka kuramıyorum. Bu olay tamamen analitik düşünceyle alakalı. Analitik düşünceyi geliştirmek için yöntemler var.. Matematiğin analitik düşünceyi geliştirici etkisi olduğunu düşünüyorum. Biraz garip gelebilir, bir resimden başka bir kağıda o resmi aktarmak örneği de.
Analitik düşüncede amaç, sistematik bir şekilde düşünmektir. Paragraf sorularındaki, paragrafın birimleri arasındaki bütünlüğü yakalamak ve sorulan sorulara cevap vermek buna örnektir.
Sınavlar için önerilen romanlar konusundaki fikirlerimi belirteyim, herkesin okumak istediği kitaplar farklıdır. Eskiden kitap okumayı çok seven biriydim malesef bu sevgimi zorla okutturulan, anlamadığım cümleler içeren, kitaplar yüzünden kaybettim. Okumak istediğim birçok kitap vardı bu iğrenç kitaplar yüzünden hepsini okumayı erteledim ve sonunda hiç kitap okuyamaz hale geldim. Kitap okuyacaksan sevdiğin kitapları oku bence.
Ben kendimden yola cikarak dogrudan baglanti kuruyorum kitap ve Turkcede.
elime gecen her seyi okurdum cocuklugumdan beri.
Ve hic Turkce sorusu cozmem,bayiyo cunku.
40 net cikariyorum genelde, en fazla 1 yanlis yapiyorum.
Bu yuzden kitap okumayi aliskanlik haline getirmeyi,bunu mecburiyet degil zevk olarak gorunce sana kattiklarini anlayabilirsin diye dusunuyorum.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!