MatematikTutkusu.com Forumları

Türkçe (YGS)

tenten1 - ait kullanıcı resmi (Avatar) tenten1 16:20 08 Tem 2013 #1
Sizce Türkçe netlerimi artırmak için ne yapmalıyım ? Kitap okuyan biri değilim kitap okuma dışında tavsiye verebilecek varmı ? Sürekli test çözmek mi gerekiyor ? Tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 17:06 08 Tem 2013 #2
Hangi soru tarzlarını yapamadığına bağlı, eğer anlam sorularını yapamıyorsan, bu bol soru çözmekle olacak bir şey özellikle çıkmış soruları incelemelisin.
Eğer dil bilgisi kısmında sıkıntı yaşıyorsan, ilk önce konu, konuyu çok iyi öğrenmiş olmalısın, tabiki bol soru ve çıkmış sorular.

korkmazserkan - ait kullanıcı resmi (Avatar) korkmazserkan 17:08 08 Tem 2013 #3
bende senin gibiyim kitap okumam ancak kendime teknikler geliştirdim önce paragafın sorusuna bakarım sonra şıkları inceliyorum paragrafı gözden geçirdiğimde hangi şıkkın paragrafa ait olduğunu bulabiliyorum ancak paragrafı okuyup şıkları sonra incelemeye başladığımda paragrafı unutuyorum tekrar okumak zorunda kalıyorum bu bana kolaylık sağlıyor senin anlama stilin daha farklıdır orasını bilemem sende kendin kolay anlayabileceğin teknik geliştirebilirsin.dil bilgisi için ise konuya biraz çalışıp üstüne test çözmek yeterli(Temelin varsa) birde YGS de Türkçeyi sona bırakma denemelerde mattan başlayıp fenle devam ediyordum elim ayağıma dolaşıyor süre yetmiyor diye benden bu kadar EA cı arkadaşlar daha iyi yorumlarlar

sinavkizi 17:49 08 Tem 2013 #4
bende senin gibiyim kitap okumam ancak kendime teknikler geliştirdim önce paragafın sorusuna bakarım sonra şıkları inceliyorum paragrafı gözden geçirdiğimde hangi şıkkın paragrafa ait olduğunu bulabiliyorum ancak paragrafı okuyup şıkları sonra incelemeye başladığımda paragrafı unutuyorum tekrar okumak zorunda kalıyorum bu bana kolaylık sağlıyor senin anlama stilin daha farklıdır orasını bilemem sende kendin kolay anlayabileceğin teknik geliştirebilirsin.dil bilgisi için ise konuya biraz çalışıp üstüne test çözmek yeterli(Temelin varsa) birde YGS de Türkçeyi sona bırakma denemelerde mattan başlayıp fenle devam ediyordum elim ayağıma dolaşıyor süre yetmiyor diye benden bu kadar EA cı arkadaşlar daha iyi yorumlarlar
Söylediğin çok sağlam bir tekniktir, hem de rakiplerin ile paylaşılmayacak kadar... Ne yaptın Serkann

synyster - ait kullanıcı resmi (Avatar) synyster 00:13 09 Tem 2013 #5
Çok soru çözmekle alakalı. Bunu sınava girmiş biri olarak söylüyorum. Zamanla soruları ezberlersin. Sürekli benzer sorular geliyo zaten

tenten1 - ait kullanıcı resmi (Avatar) tenten1 02:19 09 Tem 2013 #6
yani soru çözmekte bitiyor.Türkçeyi fullemek gözümde imkansız gibi duruyor açıkcası.Sadece bol soru çözerek kitap okumadan bu aşılabilirmi

synyster - ait kullanıcı resmi (Avatar) synyster 20:03 10 Tem 2013 #7
yani soru çözmekte bitiyor.Türkçeyi fullemek gözümde imkansız gibi duruyor açıkcası.Sadece bol soru çözerek kitap okumadan bu aşılabilirmi
tabi ki. kitap okumak paragrafı okuma hızını arttırır. soru çözerek hallolur diye düşünüyorum