merhaba değerli arkadaşlar...
Oldukça uğraşıpta sonucunu bulamadağım 5 soru aşağıdadır.. Emeği geçenlere şimden sonsuz teşekürler... ,
Esen kalın..
merhaba değerli arkadaşlar...
Oldukça uğraşıpta sonucunu bulamadağım 5 soru aşağıdadır.. Emeği geçenlere şimden sonsuz teşekürler... ,
Esen kalın..
değerli arkadaşım çok teşeküürler bu kadar kolay olabilceğini hiç düşünmemiştim.. herşeyi düşündüm ama boyndan boya bi paralel aklım gelmedi.. emeğinize sağlık... çok teşeküürler..
Önemli değil diğer sorularınında formülleri var fakat şuan kitabı bulamadım bulabilirsem diğerlerinide yapacağım
3- D ile B yi birleştirince bir üçgen elde ediyoruz. Aynı şekilde A ile C yi birleştirince bir yamuk elde ediyoruz. Burda ikisininde orta tabanı aynı oluyor.
O yüzden DL/2 = AK/2 + CM/2
DL = AK + CM
DL = 6 + 4
DL = 10
NOT(Doğrusu çizip yollamaya üşendim. Elimden bu kadar geliyo anlatmak için)
Ancak fikirdir varlığın, gerisi et ve kemiktir bir yığın. (MEVLANA CELALEDDİN RUMİ)
6-
1- E noktasından CB ye paralel bir doğru çizelim.
2- E noktasını paralel üzerinde taşıyıp DC kenarı üzerine getirelim.(Paralel üzerinde tepe noktası taşırsak yükseklik değişmediğinden alan değişmez.)
3- E noktası DC üzerine geldiği zaman 2A(ADE + CBE) = A(ABCD) => A(ADE + CBE) = 18 cm^2
4- Bize AEB yi vermiş 27 cm^2 diye. ADE + CBE de 18 cm^2 toplayınca 45 cm^2 tüm alan
5- Tüm Alan - A(ABCD) = A (DEC) = 9cm^2
Cevap :B
Ancak fikirdir varlığın, gerisi et ve kemiktir bir yığın. (MEVLANA CELALEDDİN RUMİ)
Mantığını burda anlattım. İşlemler zaten yazıda yazıyor.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!