değerli arkadaşım çok teşeküürler bu kadar kolay olabilceğini hiç düşünmemiştim.. herşeyi düşündüm ama boyndan boya bi paralel aklım gelmedi.. emeğinize sağlık... çok teşeküürler..
3- D ile B yi birleştirince bir üçgen elde ediyoruz. Aynı şekilde A ile C yi birleştirince bir yamuk elde ediyoruz. Burda ikisininde orta tabanı aynı oluyor.
O yüzden DL/2 = AK/2 + CM/2
DL = AK + CM
DL = 6 + 4
DL = 10
NOT(Doğrusu çizip yollamaya üşendim. Elimden bu kadar geliyo anlatmak için )
6-
1- E noktasından CB ye paralel bir doğru çizelim.
2- E noktasını paralel üzerinde taşıyıp DC kenarı üzerine getirelim.(Paralel üzerinde tepe noktası taşırsak yükseklik değişmediğinden alan değişmez.)
3- E noktası DC üzerine geldiği zaman 2A(ADE + CBE) = A(ABCD) => A(ADE + CBE) = 18 cm^2
4- Bize AEB yi vermiş 27 cm^2 diye. ADE + CBE de 18 cm^2 toplayınca 45 cm^2 tüm alan
5- Tüm Alan - A(ABCD) = A (DEC) = 9cm^2
6-
1- E noktasından CB ye paralel bir doğru çizelim.
2- E noktasını paralel üzerinde taşıyıp DC kenarı üzerine getirelim.(Paralel üzerinde tepe noktası taşırsak yükseklik değişmediğinden alan değişmez.)
3- E noktası DC üzerine geldiği zaman 2A(ADE + CBE) = A(ABCD) => A(ADE + CBE) = 18 cm^2
4- Bize AEB yi vermiş 27 cm^2 diye. ADE + CBE de 18 cm^2 toplayınca 45 cm^2 tüm alan
5- Tüm Alan - A(ABCD) = A (DEC) = 9cm^2
Cevap :B
merhaba ilginize teşekür ederim..ancak ben mantığını hala anlayamadım.. çizerek gösterseniz çok mutlu olacağim.. saygılar..
3- D ile B yi birleştirince bir üçgen elde ediyoruz. Aynı şekilde A ile C yi birleştirince bir yamuk elde ediyoruz. Burda ikisininde orta tabanı aynı oluyor.
O yüzden DL/2 = AK/2 + CM/2
DL = AK + CM
DL = 6 + 4
DL = 10
NOT(Doğrusu çizip yollamaya üşendim. Elimden bu kadar geliyo anlatmak için )
merhaba emeğinize çok teşekürler lakin. DL doğrusunun orta taban olmasını anlayamdım..bunu gösterebirmisniz ..?Emeği geçenlere şimdne teşeürler.. son bir şey çözülmemiş bir soru daha var son soru ilginenler için teşekrüelr..