aslında bu hususta bir çok şey yazılabilir... yaş geçtikce kafa almıyor gerçeği doğru mu bilmiyorum doğruysa da bunu umarım kendime karşı çürütebilirim.
aslında bu hususta bir çok şey yazılabilir... yaş geçtikce kafa almıyor gerçeği doğru mu bilmiyorum doğruysa da bunu umarım kendime karşı çürütebilirim.
Dedikleri doğru olsa da 22 yaş için demiyorlardır bunu eminim.
İstanbul Tıbbiyesi
yaş geçtikce kafa geç alır. almaz değil. eğer doğru olsaydı şu anda 30-40. da ilk okula veya üniversiteye başlayanlar var.
Kara karı, kuru karı, keçi eti, durgun at
mazarratü'l mazarratü'l mazarratü'l mazarrat
Beyaz karı, şişman karı, kuzu eti, yürük at
fâidâtü'l fâidâtü'l fâidâdü'l fâidât.
Her gün 50 beyin hücresi ölüyor gibi bir bilimsel gerçek var sanırım. Ama bir hocamın anlattığı hikayeye göre kendisinin arkadaşı 20 yaşından sonra geometriyle hiç bir alakası olmamasına rağmen bir kaç ayda bu konuda kendini geliştirebilmiş. Sanırım biraz da isteğe bağlı bir durum.
Kontrol edemeyeceğimiz bir şey hakkında çok fazla düşünmemiz sadece vakit kaybına neden olur. Yaşlanmayı da kontrol edemeyeceğimiz için size düşen bunu önemsemeyip gerekli çalışmalarınızı yapmaktır. Umarım hedeflerinize ulaşabilirsiniz.
İyi günler.
Bilgi ve ego ters orantılıdır, bilgi arttıkça ego azalır. (Albert Einstein)
"yaş geçtikçe kafa almıyor" genel olarak doğru mu bilmiyorum ama benim için doğru onu kesinlikle söyleyebilirim. 18-20 yaşımdaki halime göre hem anlama hem de anladıklarımı uygulama olarak kendimi çok yavaş hissediyorum. bu sizin için geçerli midir değil midir çok da mühim değil bence çünkü hedeflediğinizi tahmin ettiğim şey için mevcut kapasiteniz fazlasıyla yetecektir bunu kafanıza takmanıza gerek yok, sonuçta Gauss olmayı düşünmüyorsunuzdur heralde.
diğer taraftan kcancelik'in dediği gibi bunu kafanıza taksanız size katkısı ne olacak, ne kazandıracak?
ögrenmenin yaşimi olur.Üstelik daha gençsin .Çalisirsan rahatlikla yapabilrisin kpss matematiğini.
"Ne Mutlu Türküm Diyene"
Aslında "Yaratıcı Beyin" diye bir kitap okumuştum, yazarı beyin cerrahıydı. Orda beynin gelişiminin 30-40 yaşlarına kadar sürdüğünden bahsetmişti. Ayrıca şu beyin hücresi ölmesi işine gelince, pasif beyinli kişilerde gözle görülür etki yaratır ama matematikçi adamlarda öyle şak diye dımdızlak ortada bırakmaz bence. Anlamada zorlanmanız belki de başka şeylerle ilgilidir. Bi de ergenlikte filan çok fazla sinaps bağları kurulurmuş beyinde, onların gereksiz olanları zamanla kopar ve kişi daha mantıklı, daha karakteri oturmuş hale gelirmiş. Bunu "Asi kızınızın bir anda aklının başına gelmesi" diye örneklendiriyordu yazar. Yani ne beyin yaşlanması yahu tam faaliyet zamanı bu zamanlar
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!