MatematikTutkusu.com Forumları

Dışardan yardım almadan matematik nasıl öğrene bilirim ?

emres2 20:43 17 May 2013 #1
merhaba arkadaşlar ben 22 yaşındayım liseyi dışardan bitirdim diğer eğitim hayatımda da matematikle aram çok kötüydü matematik bilgim sıfır matematikle aramda çok büyük engeller var ama bazı hedeflere ulaşmam için şu matematiği nasıl yene bilirim en basit soruları dahi çözemiyorum dışardan özel ders desteği alma gibi bir lüksümde yok birde kafamda şu sorular var bu yaştan sonra zor gibi geliyor ama şu matematiği nasıl yene bilirim ciddi olan arkadaşlar varsa bana acil yardımcı ola bilirmi ?

khorkhurt - ait kullanıcı resmi (Avatar) khorkhurt 20:45 17 May 2013 #2
internetten video izleyebilirsiniz
tavsiyem Behzat Rasuli ve Nejdet Kirpidir
ikisi de iyi hocalardır Behzat Rasulinin konu anlatımlarını çok beğeniyorum

emres2 20:49 17 May 2013 #3
ekol hocadan biraz baktım temel olmadığı için bazı yerlerde çok takılıyorum matematiğin m sinden anlamıyorum 6 sınıf kitaplarından başlamamı öneren bir kaç kişi oldu ama oda çok ince ve kapsamlı ilerleme istiyor 1 yılda matematiği tamamen öğrenmek istiyorum.

kcancelik 15:43 19 May 2013 #4
Bize hedeflerinizden ve matematiği ne kadar öğrenmeniz gerektiğinden bahsederseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Bütün matematiği bir yılda öğrenmek pek olası görünmüyor.
Öğrenmeniz gereken kısım lisede verilen matematik eğitimi mi?
Bu soruya vereceğiniz yanıta göre daha net cevaplar alabilirsiniz.
İyi günler.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 22:58 22 May 2013 #5
merhaba arkadaşlar ben 22 yaşındayım liseyi dışardan bitirdim diğer eğitim hayatımda da matematikle aram çok kötüydü matematik bilgim sıfır matematikle aramda çok büyük engeller var ama bazı hedeflere ulaşmam için şu matematiği nasıl yene bilirim en basit soruları dahi çözemiyorum dışardan özel ders desteği alma gibi bir lüksümde yok birde kafamda şu sorular var bu yaştan sonra zor gibi geliyor ama şu matematiği nasıl yene bilirim ciddi olan arkadaşlar varsa bana acil yardımcı ola bilirmi ?
Amacınız yenmek mi? İhtimali yok kadar düşük.
Sevmek mi? O halde bu kesinlikle mümkün

matox 23:38 22 May 2013 #6
Amacınız yenmek mi? İhtimali yok kadar düşük.
Sevmek mi? O halde bu kesinlikle mümkün
çok güzel özetlemişsin savaş çok beğendim yorumunu işte matematikle özdeşleşmek budur tebrik ediyorum

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 17:44 23 May 2013 #7
çok güzel özetlemişsin savaş çok beğendim yorumunu işte matematikle özdeşleşmek budur tebrik ediyorum
Teşekkür ederim.
Demek istediğim aslında tam olarak şu,
Bizim halkımız matematik çözeni Einstein ilan ediyor.Halbuki matematik çözmek için Einstein olmaya gerek yok.
Einstein da yok öyleydi böyleydi diyorlar ya ben buna da inanmıyorum onun da zekası 3 aşağı 5 yukarı bizimle aynı (belki içimizden bazıları ondan daha zeki olduğu halde onun kadar fizik&matematik yapamazlar.(çözemezler demiyorum yapamazlar diyorum dikkat.)
Bir şeyi yapmak için illa ki üstün zekalı (böyle bir şeyin var olduğuna da inanmıyorum.Benim nazarımda herkes hemen hemen eşittir.)
olmasına gerek yok.Tutkulu olmak kâfi.

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm