Alp 04:45 30 Nis 2011 #1
Sabri, Fikri ve Alp üçlü bir düello yapmaktadırlar. 2 kişi ölünceye kadar sıra ile ateş edilecektir. Atma sırası gelen kişi istediği yönde ateş edebilir. Sabri hedefini hiç kaçırmaz. Fikri %80 ,Alp ise %50 isabet ettirir. Atışa Alp başlayacaktır. Alp için en iyi strateji nedir?
gereksizyorumcu 09:19 30 Nis 2011 #2
kutsal ittifak işbaşında

soruya uğraşılsın daha yeni sonrasında ben de doğru mu tam bilmiyorum ama düşüncelerimi yazarım. garip bi durum var yalnız bu işten neden Alp kazançlı çıkıyor?
MatematikciFM 13:06 30 Nis 2011 #3
Anlaşılan, Alp bizi ortadan kaldırma planları yapıyor
gereksizyorumcu 13:20 30 Nis 2011 #4 Anlaşılan, Alp bizi ortadan kaldırma planları yapıyor
hocam bi de gözümüzü boyamak için kndi ihtimalini düşük tutmuş ama bizi birbirimize kırdırtacak
paradoks12 13:35 30 Nis 2011 #5 
uyanık alp zaten kendi ihtimalini düşük tutmuşki kimse onu önemsemesin, önce güclü rakipler birbirini vursun, sonra sıra ikinci kez ona gelince iki atış sonucunda kalan rakibi kim olursa olsun, nasılsa %75 olasılıkla vururum diyor
Alp 17:47 30 Nis 2011 #6 hocam bi de gözümüzü boyamak için kndi ihtimalini düşük tutmuş ama bizi birbirimize kırdırtacak
Buda benim stratejim

Cevabıda yazalım isterseniz.
İrfan hocam açıklamış gerçi ama bende yazayım,
Alp, Sabri'yi ı seçmez çünkü vuramazsa %100 vurursada %80 ölecektir.
Alp fikri'yi vurursa Sabri Alp'i onu öldürür.
Ama alp bilerek ıskalar ve kimseyi vurmazsa sabri %80 vurucu fikri'yi öldürür , sıra yine alp'e geçer o da %50 ölecek yada öldürecektir