1. #1

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer

    Ağrı Dağı'nın yüksekliği.

    Sizden Ağrı dağının yüksekliğini metre cinsinden hesaplamanızı isteyen bir Paşa var.. Canınız ancak bu şekilde bağışlanacak. Ancak siz yinede korkmayın. çözüm yolu önerseniz de yeter. tam sonucu bulmak tabii ki imkansız bu şartlarda.( Bu arada paşa İshakpaşa olsun )
    Uyarılar:
    1. O dönemde bilgisayar, google earth, yarı-elektronik mühendislik ölçüm aletleri vs. yok.
    O yüzden rica ediyorum netten ölçüm tekniklerini aramayınız.
    2. Sadece elinizde olabildiğine fazla kalem,kağıt,uzunlukölçerler trigonometrik değerler tablosu ve size yardım edecek birkaç kişi var.
    (Not: Her ne kadar Ağrı dağının günümüzdeki yükseklik ölçüsü bir "standart" olarak tüm yükseklikler gibi deniz seviyesine göre belirlenmişsede biz bunu gözardı edelim ve ölçümü yapacak kişinin ölçümü yaptığı yükseklikten yani dağın eteklerinden itibaren hesaplayacağı değeri baz alalım. Böylece değerin 5137metreden daha düşük olacağı anlamını çıkarabilirsiniz.)

  2. #2

    Grubu
    Üye
    İş
    7. sınıf
    Bence gün batımında ağrı dağının gölgesinin düştüğü yeri işaretler ve sonra ağrı dağından uzaklaşır.Eline bir sürü dik üçgen modeli alır(açılar bilinecek)açıları kullanmak için üçgenin iki kenarını noktalara tutar hangisi uyarsa ağrı dağıyla gölgesinin yeri arası ölçüm yapıp işini trigonometriye bırakır

  3. #3

    Grubu
    Üye
    İş
    9. sınıf
    Bunu eski Çinliler yapmışlar galiba.Ağaç falan kullanıp dağa hizalıyolardı.Ama bana sorarsanız insanın ve ağacın gölgeleriyle ve insanla dağ arasındaki uzaklıuk kullanılarak boyu bulunabilir.


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları