o formülü ben çıkarmadım ama çıkarılışında formüldeki -1, lne den geliyor. Hesaplanışını ise hesap makinesi ile yaptım
o formülü ben çıkarmadım ama çıkarılışında formüldeki -1, lne den geliyor. Hesaplanışını ise hesap makinesi ile yaptım
hocam dediğiniz formül saylmaz
neyin 12. kuvveti 1,04 eder sorusunuz çözüyorsunuz o kadar
(1+f)12=1,04 , eşitliğinde f (aylık faiz oranı) çekilirse yazdıınız şey elde edilir.
bir de not sanki link verdiğiniz forumdaki soru da doğru çözümlenmiş ünkü orada üstüne basa basa aylık olarak %4 (60. kuvvetinin 10,5 alınması bile söylenmiş) faiz olduğu söylenmiş.
Orası sadece çözümü doğru yapmış ama biz hem soruyu hemde çözümü doğru yaptık (Bireysel emeklilikte aylık %4 bileşik faiz veren bir şirket yoktur).bir de not sanki link verdiğiniz forumdaki soru da doğru çözümlenmiş ünkü orada üstüne basa basa aylık olarak %4 (60. kuvvetinin 10,5 alınması bile söylenmiş) faiz olduğu söylenmiş.
Yani 800 liradan 5 sene sonunda emekliliğe yatıracağınız 800.5.12=48.000 lirayı kimse size faizi ile ile birlikte 197.000 lira olarak geri ödemez.
Merhaba Admin Bey,
BES hesaplama formülünüzü kullandık ama maalesef Garanti Emeklilik hesaplama modülünde çıkardığı rakamları tutturamıyoruz.
Benim Param Ne Olacak? | Garanti Emeklilik - emeklilik birikimi hesaplama modülü
Eksik olan nedir, tam formülü iletebilir misiniz lütfen rica ediyorum.
Teşekkürler.
Kusura bakmayın hocam. Sizin yazdığınızı bilmiyordum. Ben onu yazdığımda tanışmamıştık sanırım.
Saf matematik açısından doğrudur, ona lafım yok. Ama gerçek hayatta mantıksız geldi bu sonuç.
Bir üst sonuçta ki dalga geçmek değil.
Sadece olması gerekenin ne olduğunu söylüyorum hocam. Dalga geçme yok bence.Orası sadece çözümü doğru yapmış ama biz hem soruyu hemde çözümü doğru yaptık (Bireysel emeklilikte aylık %4 bileşik faiz veren bir şirket yoktur).
Yani 800 liradan 5 sene sonunda emekliliğe yatıracağınız 800.5.12=48.000 lirayı kimse size faizi ile ile birlikte 197.000 lira olarak geri ödemez.
Arkadaşlar, ben burada züğürt ağası mıyım? niye pas geçildi benim post'um? bir şey rica ettim. Artık ricayı da kimse anlamıyor yeni devrimizde.
bes hesaplama formülümüz nedir? böyle bi formül mü vermişiz?
bişeyler hesapladığımızı hatırlıyorum ama o banka mevduatı gibi bişeydi. bes sistemi farklı. kuralları söylerseniz (yanılmıyorsam devlet birikiminize %25 ekliyor) yardımcı olmaya çalışırız. aksi takdirde bizden ne yapmamızı bekliyorsunuz onu anlayamadım.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!