1. #1

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    haydarpaşa garı

    Haydarpaşa Garı'ndan pazartesi günü saat 13:00'da hareket eden 4 trenden birincisi 3 saat sonra, ikincisi 7 saat sonra, üçüncüsü 17 saat sonra, dördüncüsü ise 23 saat sonra gara geri dönecektir.
    4 trende gara hangi gün saatkaçda buluşurlar?
    not: bu soruda basit olsun.
    İ∫MİM İMZADIR.

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    342 gün 7443 saat sonra

    3x17x7x23=8211

    8211/24=342.125

    342(gün)x24=768

    8211-768=7443


  3. #3

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    Salı günü 12.00 da buluşurlar

  4. #4

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    bende 336 gün sonra pazar saat 16:00 buldum

  5. #5

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer
    bende 336 gün sonra pazar saat 16:00 buldum
    336 yı nasıl buldunuz?
    İ∫MİM İMZADIR.

  6. #6

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    kusura bakmayın hata yapmışım, doğrusu 342 gün sonra pazar saat 16:00 olacak yani ilk yazdığım gibi

  7. #7

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer
    kusura bakmayın hata yapmışım, doğrusu 342 gün sonra pazar saat 16:00 olacak yani ilk yazdığım gibi
    estağrullah. nedemek. farklı bir sonuç yazınca ben mi yanlış çarptım dedim.
    bu soruyu çözeceğinden şüphem yoktu. genç matematikçilere bi alıştırma olsun diye yazmıştım.
    İ∫MİM İMZADIR.

  8. #8

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    aslında ilk sorduğunuzda çözmüştüm, ama cevap eklemedim uğraşmak isteyen olur diye, sonra yorumlar geldikten sonra bende aklımda kaldığı kadarıyla yazdım, karışıklık ondan oldu

  9. #9

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer
    matematik konusunda bilgisi az olan birine cevabı söylesek "yokya! daha neler! 10 ay sonra mı buluşurlar?" der mutlaka.
    ama çözüm ortada.
    İ∫MİM İMZADIR.

  10. #10

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite
    evet aynı, senin işlem hatası var sadece
    342.24=768 demişsin 8208 olacak

    8211-8208=3 yani 3 saat fazlalık var.

    yani 342 gün 3 saat sonra karşılaşırlar diyecektin,



    bu arada gittikçe matematikçi olmaya başlıyorsun, burnunun önündekini görmemeye başladıkça daha çok matematikçileşmiş olursun


    saolun hocam, işlem hatası oluyor arada


 
1 2

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları