öyle bir saat var mı? ben bir yoldan gittim iki değer buldum ama ikiside analog saatte mümkün olmayan sayılar
öyle bir saat var mı? ben bir yoldan gittim iki değer buldum ama ikiside analog saatte mümkün olmayan sayılar
"var mı?" diye yazıyor zaten belkide yoktur. yani ben bulamadımda
İ∫MİM İMZADIR.
Hocam dijital saat sorusunda olsa aradaki açıyı hesaplayamayız ki. Mutlaka analog saat üzerinden yapılması gerek bence
hocam saat 03:00:30 ken aradaki açıyı ne alıyoruz saatin dakika ve saat değerlerini ne aıyoruz bana göre burada aradaki açı saniye kısmının oluşturduğu fark da dikkate alınarak hesaplanmalı , saat ve dakika değrleri ise 3+0 olarak eklenmeli
bu şekile bir hesap yapılırsa birçok cevabının çıkacağını düşüüyorum ama oturup hesaplamadım
aslında ben başka bir saat sorusunda bunu dile getirmiştim, bazı saatlerde akrep ve yelkovan sürekli hareket halindedir.(tik tak vuruşlu değil)
ama bazıları ise saatlerde dakikasını tamamlayıp tak diye bir anda ilerler (trt1 in eski saati saat sekiz derdi ve tak diye atardı)
bu soru için tiktaklı alıp ortalığı bulandırmak istemedim
maddesel yapıya sahip hiçbir analog saat (tvdeki atar o bir görüntü sadece) tak diye atamaz. böyle bişeyin olması demek yelkovanın aynı anda 2 değişik yerde birdenbulunması demek. yelkovan o gideceği mesafeyi bir şekilde aradaki tüm noktaların üzerinden geçerek gidecektir. hareket sürekli bir olgudur. bana göre sorunun bu haliyle birsürü zor hesaplanabilir çözümü vardır. tam bakmadım ama her saatte en az 1 kere olacağını düşünüyorum.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!