tüm a değerlerini hesaplamamız isteniyor ama 1 tane yeterli diyorsunuz
sorunun kaynağı nedir bilmiyorum ama benzerlerine pek uymuyor diyebiliriz çünkü böyle sorularda ya bu kadar çok çözüm çıkmaz ya da çıkıyorsa da çözümlerin hepsi sistematik bir şekilde üretilir.
7777 yerine en azından 77 falan verilseydi çözüm daha makul bir uzunlukta olurdu
tüm a değerlerini hesaplamamız isteniyor ama 1 tane yeterli diyorsunuz
sorunun kaynağı nedir bilmiyorum ama benzerlerine pek uymuyor diyebiliriz çünkü böyle sorularda ya bu kadar çok çözüm çıkmaz ya da çıkıyorsa da çözümlerin hepsi sistematik bir şekilde üretilir.
7777 yerine en azından 77 falan verilseydi çözüm daha makul bir uzunlukta olurdu
sayın gereksizyorumcu
"o kadar çok çözüm varki" cümlenizi yanlış yorumlamışım. pardon.
tüm a değerleri 7777 adet değeri de bulmanız isteniyor.
işte demek istediğim bu çözümlerin hepsi sistematik bir yolla bulunamıyor. tamam ihtimal kümesi oldukça ufaltılıyor ama kalanlar da neredeyse tek tek incelenmesi gerekiyor mesela sadece bu yapıdaki çözümler için 7776 nın bölenlerini buluyoruz onun da birsürü böleni var.
hatta bunu geçtim mesela 3 tanesinin 1 olmadığı çözümü olmasa gene sadece 2 tanesinin 1 olmadığı çözümleri tek tek inceleyelim bitirelim diyecem ama onlar için de çözüm bulabiliyoruz mesela
(1,1,1,...,1,1,3,13,205) başka bir çözüm.
yani demk istediğim bunu bir olimpiyat sınavında sorsanız yapan çıkmayacağından emin olabilirsiniz yani sorunun zorluğundan değil işlem yükü o kadar ağır ki kimse bunu makul bir zamanda tamamlayamaz.