bir şey gözümden kaçmış onuda dile getireyim, ilk düzelme için 11:57 dk geri kalması lazım ama bundan sonraki düzelmeler için tam 12:00 saat geri kalması gerekiyor,
12 saat=720dk geri kalması gerekir. buda yaklaşık olarak 4gün 7 saate denk gelir.
buna göre, ilk geceye göre düzelme durumları;
1. düzelme: 4gün, 6 saat ve yaklaşık 30dk sonra olur. ( bu uygun değil çünkü sabaha karşı olur)
2. düzelme: 8gün,13 saat 30dk ( bu gündüze denk gelir.)
3. düzelme: 12gün, 20 saat 30 dk ( bu ilk görüşmeden daha erken vakitte olur, akşama denk gelir.)
4. düzelme:17 gün, 3 saat 30 dk bu aradığımız sonuç olabilir. ilk geceden yaklaşık 3 saat kadar ilerde bir saat ama gecenin ilerleyen saatleri düşüncesiyle bu olabilir diyorum
ben ilk basta 12 saat mi diye yorum yazmıştım ama yanlışlığından şüphelenip silmiştim
Paradoks12 öğretmenim, ben de sizin bulduğunuz sonucun aynısını buldum ama yanlış anlamayın hiç hoşuma gitmedi soru. Çok muallakta bırakmış gibi geldi bana. Net bir sayısal değer verecek şekilde sorsaydı soru daha güzel olurdu diye düşünüyorum.
5. düzelme: 21 gün 10 saat 30 dk sonra olur.
6. düzelme: 25 gün 17 saat 30 dk sonra olur.
bu ikiside uygun değil, ama;
7. düzelme 30 gün 30 dk sonra olur. bu bizim ilk geceden 30 dk sonra ki saate denk gelir ve bu diğerine göre çok daha uygun olur.
yani ilk görüşmeden 30 gün sonra, ilk saate baktığından yarım saat kadar sonra saate bakıp saatin düzelmiş olduğunu görebilir.
30=2 (mod7)
dersek ilk görüşme pazar gecesiyse ikinci görüşme salı gecesi olmuş olmalıgenede tartışmaya açık bir sonuç, taktir sizin
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!