1. #1

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer

    En çok kaç bilet almıştır?

    2 arkadaş 00001 den 99999 a kadarki her numaradan tam olarak 1 tane basılmış piyango biletlerinden bol miktarda alırlar. Evde biletlerine bakarlerken birinin herhangi bir biletinin diğerinin herhangi bir biletiyle aynı olan basamağı olmadığını görürler (mesela 65433 ile 56258 biletlerinin basamakları farklıdır). Bu 2 arkadaştan daha az bileti olanın en fazla kaç bileti olabilir?

  2. #2

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Üstadım, siz de soru bombardımanına tuttunuz ortalığı, daha diğer soruyu halledemedik. Adminle, paradoks12 öğretmenimiz sorunuzu çözdüler diye acısını benden çıkarıyorsunuz.

  3. #3

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    ben birazdan çıkcam gelene kadar sizi meşgul edecek kadar soru bırakayım dedim. sorular çok zor değiller yani makul bir uğraşın ardından hepsinin çözülebileceğini düşünüyorum. ne diyeyim kolay gelsin.

  4. #4

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite
    0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 ile başlayan sayılar olabilir yani bu kişiler 10 veya 10 dan az bilet almışlardır fakat bu kişiler 2,4,6,8,10 bilet almış olamazlar çünkü bilet sayısı birinde fazla en fazla 9 bilet almış olabilirler 4+5 olsa en fazla 4 bilet bulundurabilir diye düşnüyorum da biraz saçma olabilir..

  5. #5

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite
    Ben 1. basamaklarının farklı olma durumuna göre yaptım ama sanırım yanlış anladım soruyu her basamağı için mi demek istiyorsunuz?

  6. #6

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    üzerinde henüz çok fazla düşünemedim, ilk cevap (büyük ihtimalle yanlış olacaktır) 2500 ile başlıyorum şimdilik şartı sağlayan bu kadar sayı bulabildim

  7. #7

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite
    Peki hocam bir formul var mı ? Yani bu konuda pek bilgim yok sanırım bu soru beni aşıyor

  8. #8

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    bu ve benzeri zeka soruların belirli bir formülü olmaz, çünkü çözüme ulaşmak için bir çok konu kullanılabilir, bazen olasılık bazen kombinasyon, permütasyon, ve diğer bir çok konuyla ilişkili olarak çözüm yapmak gerekebiliyor, ve bu tür sorularda önemli olan formül seçmek değil, uygun yaklaşım seçmek, tıpkı bir geometri sorusu gibi, önce durup uzun uzun soruya bakarsın ama aklına hiç birşey gelmez, ama bir anda bir yerlerden bir çizgi çekersin, bide bakaırsınki otomatiğe bağlayıp çözmüşsün

  9. #9

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    ilk cevabımda küçük bir değişiklik yapıp 3124 diyorum, ama buda çok az, sanki çok daha fazla olması gerekiyor gibi geliyor

  10. #10

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    3124 ü ben de buldum öğretmenim de, daha fazlası olabilir mi zannetmiyorum.

Diğer çözümlü sorular için alttaki linkleri ziyaret ediniz


 
2 sayfadan 1.si 12 SonuncuSonuncu

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları