MatematikTutkusu.com Forumları

2+2=4

İlk  1 2
cantor - ait kullanıcı resmi (Avatar) cantor 01:18 09 Kas 2012 #11
mutlaka açıklaması vardır buna inanıyorum

kcancelik 02:04 09 Kas 2012 #12
Konuyla alakası yok, ama aklıma şu monolog geldi:
"Freedom is the freedom to say 2 and 2 make four. If that's granted, all else follows." 1984-George Orwell

orhanmuratli 05:57 22 Ağu 2014 #13
2+2 = 4 eder ifadesinin ispatı yüksek matematikte vardır gençler. Üniversitede görmüştüm lakin şimdi hatırlayamıyorum. Ama ana hatlarıyla bahsedecek olursak, İkişer elemanlı iki küme arasında homomorfizm veya izomorfizm özelliklerini sağlayacak özel bir fonksiyon oluşturularak yapılan bir ispatı vardı.

Tükenir Kalem - ait kullanıcı resmi (Avatar) Tükenir Kalem 14:01 22 Ağu 2014 #14
2+2=4 ifadesinin ispatını aramaya çalışmak veya yapmaya çalışmak doğru değil..Şöyle ki matematikte temeller kabûl edilmiş,temelin üstüne kurulanlarsa ispat edilmişlerdir..
Tam sayılar kümesi ve toplama işlemi bir temeldir..Biz 2+2=4 ifadesinin ispatını yapmadan önce,tam sayıların varlığını ispatlayalım..Tam sayı gerçekte var mı ? Tam sayı matematikçilerin oluşturduğu bir kümedir..Daha ispatların yapılacağı kümeyi oluştururken bile ispat aranması yanlış..Toplama işlemi de aynı işlemler konusunda gördüğümüz anlamsız işaretlerin belli bir kuralı olması gibi + işaretinin belli bir kuralının olmasıdır..Bu yüzden 2+2=4 için öyle paragraflar dolusu ispata gerek yok,2+2=4'tür

İlk  1 2
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm