Hareketli olarak eklenmiyor.
Şekildeki küçük çemberlerin yarıçapını 1 cm, büyük çemberlerin yarıçapını 2,5 cm kabul edelim. Bu durumda, fotoğrafta görülen andan itibaren, ortadaki iri noktanın , kollar tekrar bu konuma gelinceye kadar geçen zamanda ne kadar yol katettiğini hesaplayabilir miyiz?
Küçük çemberleri çevreleyen siyah çizgi, çember değil, elips de değil, bu rota, hangi denklemle belirlenebilir? Gerçekten, ilk yüklediğinizden beri gözüme çarpıyor. Bir fikir yürütemedim.
Küçük çemberleri çevreleyen siyah çizgi, çember değil, elips de değil, bu rota, hangi denklemle belirlenebilir? Gerçekten, ilk yüklediğinizden beri gözüme çarpıyor. Bir fikir yürütemedim.
ben bu eğrinin denklemini biliyorum , integralle uzunluğunu hesaplayabiliriz sanırım. biz integrali çözemesek bile bunun uzunluğunu veren integral ve sınırlar belirlidir yazarız wolframa çıkar
Analiz sınavından çıkmanın hevesiyle yazıyorum Bu eğrinin denkleminin türevinin uzunluğunun(normunun) hangi noktalar arasındaki uzunluğunu bulmak istiyorsak o noktalardaki integrali; o noktalar arasında yaptğı eğrinin uzunluğunu verir.