MatematikTutkusu.com Forumları

gereksizyorumcunun avatarı

1 2 Son
MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 09:51 15 May 2011 #1

Hareketli olarak eklenmiyor.
Şekildeki küçük çemberlerin yarıçapını 1 cm, büyük çemberlerin yarıçapını 2,5 cm kabul edelim. Bu durumda, fotoğrafta görülen andan itibaren, ortadaki iri noktanın , kollar tekrar bu konuma gelinceye kadar geçen zamanda ne kadar yol katettiğini hesaplayabilir miyiz?

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 18:03 15 May 2011 #2
iyi madem şekil ekleyeyim ben de

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 18:07 15 May 2011 #3
Şekilden ziyade, hesaplanabilir mi sizce?

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 20:23 15 May 2011 #4
sanırım hesaplanabilir

korkmazserkan - ait kullanıcı resmi (Avatar) korkmazserkan 20:25 15 May 2011 #5
çokta güzel bi soru olmuş acaba kim hesaplayacak

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 20:27 15 May 2011 #6
Küçük çemberleri çevreleyen siyah çizgi, çember değil, elips de değil, bu rota, hangi denklemle belirlenebilir? Gerçekten, ilk yüklediğinizden beri gözüme çarpıyor. Bir fikir yürütemedim.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 22:34 15 May 2011 #7
(17/2).∏ olarak buldum , ama çözüm yazmıycam. Benimle aynı bulan olacak mı acaba diye bekliyorum.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 22:40 15 May 2011 #8
Yanlış hesaplamışım.
(6+√6).∏

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 04:15 16 May 2011 #9
Küçük çemberleri çevreleyen siyah çizgi, çember değil, elips de değil, bu rota, hangi denklemle belirlenebilir? Gerçekten, ilk yüklediğinizden beri gözüme çarpıyor. Bir fikir yürütemedim.
ben bu eğrinin denklemini biliyorum , integralle uzunluğunu hesaplayabiliriz sanırım. biz integrali çözemesek bile bunun uzunluğunu veren integral ve sınırlar belirlidir yazarız wolframa çıkar

Alp - ait kullanıcı resmi (Avatar) Alp 16:34 16 May 2011 #10
Analiz sınavından çıkmanın hevesiyle yazıyorum Bu eğrinin denkleminin türevinin uzunluğunun(normunun) hangi noktalar arasındaki uzunluğunu bulmak istiyorsak o noktalardaki integrali; o noktalar arasında yaptğı eğrinin uzunluğunu verir.

1 2 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm