MatematikTutkusu.com Forumları

gereksizyorumcunun avatarı

İlk  1 2
gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 09:24 17 May 2011 #11
Analiz sınavından çıkmanın hevesiyle yazıyorum Bu eğrinin denkleminin türevinin uzunluğunun(normunun) hangi noktalar arasındaki uzunluğunu bulmak istiyorsak o noktalardaki integrali; o noktalar arasında yaptğı eğrinin uzunluğunu verir.
hadi bulsana

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 11:37 17 May 2011 #12
denklem yanlış

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 12:12 17 May 2011 #13
denklem yanlış
yanlışlık nerede anlamadım. ortadaki yuvarlakların çember olmasını istiyorsanız ki bu yapıyla öyle bir şekil oluşmuyor onu bilemem ama avatardaki şeklin denklemi bu en fazla parametrelerde ufak değişiklikler olabilir. mesela 9 yerine 10 yazılır vs.

esas olarak bu şekil birbirinden 2a uzaktaki 2 noktaya menteşelenen b birim uzunluktaki iki çubuğun ucuna bağlanan 2c uzunluğundaki çubuğun orta noktasının hareketiyle çiziliyo denklemi de

(x²+y²)(x²+y²+c²-a²-b²)²+4a²y²(x²+y²-b²)=0 oluyor

ben a=1 , b=3 ve c=2 için şekil çizdirmiştim , avatarımdaki tam parametreler nelerdir bilemiyorum ama bunlara çok yakın olmalı.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 02:45 19 May 2011 #14
parametrelerin yanlış olduğu kesin de, denklem olarak da ayrıca bakmak lazım.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 03:34 19 May 2011 #15
parametrelerin yanlış olduğu kesin de, denklem olarak da ayrıca bakmak lazım.
hocam bu eğrini adı var , denklemi de bu
Watt's Curve-Wolfram
Watt's Curve-Wiki

yani ne denklemi ne resmi ben üretmedim.
a,b,c parametreleri konusunda haklısınız bu şekli tam veren parametreler nler bilmiyorum ama şeklin yapısı gereği ben a=1 , b=3 , c=2 buna benzer bir şkil üretir diye onu kullanmıştım.

korkmazserkan - ait kullanıcı resmi (Avatar) korkmazserkan 15:17 19 May 2011 #16
türev ya da integral olmadan yapılamazmı

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 22:02 19 May 2011 #17
Denklemler ilginçmiş, ama bu denklemlerden çevre hesaplaması yapmak zor olacak.

İlk  1 2
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm