gereksizyorumcu 09:24 17 May 2011 #11 Analiz sınavından çıkmanın hevesiyle yazıyorum

Bu eğrinin denkleminin türevinin uzunluğunun(normunun) hangi noktalar arasındaki uzunluğunu bulmak istiyorsak o noktalardaki integrali; o noktalar arasında yaptğı eğrinin uzunluğunu verir.
hadi bulsana
MatematikciFM 11:37 17 May 2011 #12
denklem yanlış
gereksizyorumcu 12:12 17 May 2011 #13
yanlışlık nerede anlamadım. ortadaki yuvarlakların çember olmasını istiyorsanız ki bu yapıyla öyle bir şekil oluşmuyor onu bilemem ama avatardaki şeklin denklemi bu en fazla parametrelerde ufak değişiklikler olabilir. mesela 9 yerine 10 yazılır vs.
esas olarak bu şekil birbirinden 2a uzaktaki 2 noktaya menteşelenen b birim uzunluktaki iki çubuğun ucuna bağlanan 2c uzunluğundaki çubuğun orta noktasının hareketiyle çiziliyo denklemi de
(x²+y²)(x²+y²+c²-a²-b²)²+4a²y²(x²+y²-b²)=0 oluyor
ben a=1 , b=3 ve c=2 için şekil çizdirmiştim , avatarımdaki tam parametreler nelerdir bilemiyorum ama bunlara çok yakın olmalı.
MatematikciFM 02:45 19 May 2011 #14
parametrelerin yanlış olduğu kesin de, denklem olarak da ayrıca bakmak lazım.
gereksizyorumcu 03:34 19 May 2011 #15 parametrelerin yanlış olduğu kesin de, denklem olarak da ayrıca bakmak lazım.
hocam bu eğrini adı var , denklemi de bu
Watt's Curve-Wolfram Watt's Curve-Wiki
yani ne denklemi ne resmi ben üretmedim.
a,b,c parametreleri konusunda haklısınız bu şekli tam veren parametreler nler bilmiyorum ama şeklin yapısı gereği ben a=1 , b=3 , c=2 buna benzer bir şkil üretir diye onu kullanmıştım.
korkmazserkan 15:17 19 May 2011 #16
türev ya da integral olmadan yapılamazmı
MatematikciFM 22:02 19 May 2011 #17
Denklemler ilginçmiş, ama bu denklemlerden çevre hesaplaması yapmak zor olacak.