MatematikTutkusu.com Forumları

Uğraşmaya Değer Bir Geometri Sorusu

İlk  1 2 3 Son
Alp50 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Alp50 03:28 18 Eki 2012 #11
İki defa beynine sağlık canım
teşekkür ederim, sanırım hala soruyu görememiştiniz

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 04:03 18 Eki 2012 #12

alttaki ek çizimi yaparken beşgeni düşündüm
en az bi 5 dakikadır bakıyorum halen bu çizimle orasının nasıl 30 bulunduğunu anlayamadım. ya saat biraz geç olduğundan ya da soruyla önceden biraz cebelleştiğimden olsa gerek.

Alp50 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Alp50 04:21 18 Eki 2012 #13

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 04:34 18 Eki 2012 #14
benim sorunum da EC nin nasıl eşit bulunduğuydu. bence bu eşitliği ek verilerle (mesela trigonometriyle) desteklemeden söyleyemeyiz. gerçi düzgün beşgendeki oranlardan faydalanarak bir nevi trigonometri kullanmış oluyoruz.

Alp50 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Alp50 04:39 18 Eki 2012 #15
düzgün beşgen yeterli değil mi sonuçta EDC üçgenindeki KAK benzerliğini kullanabiliriz
-yani demek istediğim 36-108-36 üçgenindeki 36nın karşısındaki kenar ve 108in karşısındaki kenar ortalarında da 72 derece var bu şekilde tek üçgen oluşmaz mı?

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 11:28 18 Eki 2012 #16

Arşivinizde bulunsun

Oldukça meşhur bir sorudur kendileri.

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 11:33 18 Eki 2012 #17

Altın oranlı çözüm ve bu soru kalıbının benzerleri

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 18:30 18 Eki 2012 #18
teşekkür ederim, sanırım hala soruyu görememiştiniz
Yok, resim yükleme sorunu giderilince soruyu gördüm, ama uğraşmadım soruyla.

Zaten çözemezmişim, hiç kafa yormama gerek yok

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 18:36 18 Eki 2012 #19
Serkan öğretmenim, paylaşmınız çok hoşuma gitti.
Altın oran, yine yeniden başrollerde desenize

Bir şeyi merak ettim.
Daha önceden altın oranı araştırıken farkettiğim bir eşitliği burda (Atın oran- trigonometri ilşkisi) paylaşmıştım.
Altın oran=2.cos 36 oluyor.
Ama hangi açıların trigonometrik oranlarının birbirine oranı, altın oranı veriyor bilmiyordum. Bunu öğrenmem iyi oldu.

Örneklerdeki açıların oranlarından başka , altın oranı bulabileceğimiz oranlar var mı ki?
Bir de, bu oranların gerçekten altın oranı verdiğini nasıl anlıycaz? Bir nevi ispat etmek gerekiyor bunu.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 20:18 18 Eki 2012 #20
Örneklerdeki açıların oranlarından başka , altın oranı bulabileceğimiz oranlar var mı ki?
hemen sivrilik yapayım
altın oran>1 olduğu için her t için sint/sinu , sint/cosu , cost/sinu , cost/cosu , ... gibi değerleri altın oran yapan u değerleri bulunabilir

İlk  1 2 3 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm