MatematikTutkusu.com Forumları

Üçgende Açı Sorularım

1 2 Son
sivaslı58 - ait kullanıcı resmi (Avatar) sivaslı58 01:26 26 Eyl 2012 #1
[COLOR="rgb(0, 0, 0)"]kendim çözmek için 1 haftadır uğraşıyorum ama bulamadım uyuz oldum.[/COLOR]

Alp50 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Alp50 02:13 26 Eyl 2012 #2

neden E ile K yı birleştirdiğimi anlaman içn altta çizimde yaptım ama yinede doğruluğundan tam olarak emin değilim ikinci sorun geçen sene benimde karşıma çıkmıştı 10 veya 15 ti cevabı açıyı yerine koyunca şekil çok hoş gözüküyordu bir sürü eşitlik çıkıyordu ama o açıları ispat edememiştim yani o soru beni aşar yada eksik

sivaslı58 - ait kullanıcı resmi (Avatar) sivaslı58 02:56 26 Eyl 2012 #3

neden E ile K yı birleştirdiğimi anlaman içn altta çizimde yaptım ama yinede doğruluğundan tam olarak emin değilim ikinci sorun geçen sene benimde karşıma çıkmıştı 10 veya 15 ti cevabı açıyı yerine koyunca şekil çok hoş gözüküyordu bir sürü eşitlik çıkıyordu ama o açıları ispat edememiştim yani o soru beni aşar yada eksik
ya bu soruyu çözdüm aslında 2.soruyu çözemedim gecen seneden beri asıl önemli o yinede teşekkür ederim.

ezekiel 06:42 26 Eyl 2012 #4
Uğraştım ama 2. sorunla baya zormuş.
Nerde karşına çıktı o soru ve yapan var mı normalde merak ettim.
Gerçi burda da üzerinde uğraşan hocalarımız vardır.
Çözümü bende merak ediyorum doğrusu

ezekiel 08:02 26 Eyl 2012 #5

Sonuç doğruysa eğer daha açık anlatabilirim.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 10:49 26 Eyl 2012 #6
beynine sağlık ezekiel ,

sinavkizi 12:19 26 Eyl 2012 #7
şimdi,
KC'ye eşit olacak bir ikizkenar
AC'ye eşit olacak bir ikizkenar çekilmiş.
Kırmızı eşitlikleri de anladım. 30-x nasıl oluştu ve ac+be=bf eşitliğini nasıl kullandınız 'ezekiel'?

sinavkizi 12:25 26 Eyl 2012 #8
Aaalp
ben anlayamadım o eşkenarın oluşabildiğini nasıl ispatladığını

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 13:44 26 Eyl 2012 #9
şimdi,
KC'ye eşit olacak bir ikizkenar
AC'ye eşit olacak bir ikizkenar çekilmiş.
Kırmızı eşitlikleri de anladım. 30-x nasıl oluştu ve ac+be=bf eşitliğini nasıl kullandınız 'ezekiel'?
bu çözümü ben de anlamadım. biraz kağıt karaladım cevap sanırsam 10 çıkıyor. toparlayabilirsem yazmaya çalışırım.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 14:21 26 Eyl 2012 #10
biraz kötü oldu ama şöyle bi çözüm yapabiliriz

şekil yan dönmüş

bu arada E' noktası AE=AE' olacak şekilde alındı AE'K eşkenar oldu.

1 2 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm