bu arada E' noktası AE=AE' olacak şekilde alındı AE'K eşkenar oldu.
hocam çözüm çok güzel olmuş ama hiçbirşey anlamadım. evet cevap 10 doğru fakat sizin çözümde harflerin yerlerini değiştirmişsiniz biraz karışmış mümkünse daha okunaklı bi çözüm yazarmısınız?
Aaalp
ben anlayamadım o eşkenarın oluşabildiğini nasıl ispatladığını
şimdi ilk şekilde BKF kesinlikle dar açı o zaman FKA da kesinlikle geniş açı eş açılar dar açı olmalı ilk şekil doğru olamaz
ikinci şekilde de FKA açısı 140 çıkıyor aynı durumdan dolayı o şekilde doğru olamaz
diye düşündüm
Uğraştım ama 2. sorunla baya zormuş.
Nerde karşına çıktı o soru ve yapan var mı normalde merak ettim.
Gerçi burda da üzerinde uğraşan hocalarımız vardır.
Çözümü bende merak ediyorum doğrusu
hocam çözüm çok güzel olmuş ama hiçbirşey anlamadım. evet cevap 10 doğru fakat sizin çözümde harflerin yerlerini değiştirmişsiniz biraz karışmış mümkünse daha okunaklı bi çözüm yazarmısınız?
hangi harflerin yeri değişmiş? ben baktım değişen harf göremedim. A',E' gibi harfleri kastediyorsanız onları ben belli eşitlikleri sağlayan noktalar olarak ekledim.
çözümde şurası neden böyle? burası neden şuraya eşit? gibi sorularınız varsa yanıtlamaya çalışırım.
ezekiel, büyük üçgenin tabanını, AE ye paralel kabul etmiş. hata ordan kaynaklanıyor. sabah gözümden kaçmış benim bu durum.
Aynen hocam haklısınız. Soruyu gece yapmaya çalışıyordum bir tane paralellik buldum.Sonra uzatsam paralel kenar olur dedim.O an için öyle göründü bana.Sabah soru aklıma geldi paralel kenar olmak zorunda değil ki dedim.
Yanlış çözüm için herkesden özür dilerim.