MatematikTutkusu.com Forumları

Üçgende Açı Sorularım

İlk  1 2
sivaslı58 - ait kullanıcı resmi (Avatar) sivaslı58 16:14 26 Eyl 2012 #11
biraz kötü oldu ama şöyle bi çözüm yapabiliriz

şekil yan dönmüş

bu arada E' noktası AE=AE' olacak şekilde alındı AE'K eşkenar oldu.
hocam çözüm çok güzel olmuş ama hiçbirşey anlamadım. evet cevap 10 doğru fakat sizin çözümde harflerin yerlerini değiştirmişsiniz biraz karışmış mümkünse daha okunaklı bi çözüm yazarmısınız?

Alp50 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Alp50 16:36 26 Eyl 2012 #12
Aaalp
ben anlayamadım o eşkenarın oluşabildiğini nasıl ispatladığını
şimdi ilk şekilde BKF kesinlikle dar açı o zaman FKA da kesinlikle geniş açı eş açılar dar açı olmalı ilk şekil doğru olamaz
ikinci şekilde de FKA açısı 140 çıkıyor aynı durumdan dolayı o şekilde doğru olamaz
diye düşündüm

Alp50 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Alp50 16:41 26 Eyl 2012 #13
Uğraştım ama 2. sorunla baya zormuş.
Nerde karşına çıktı o soru ve yapan var mı normalde merak ettim.
Gerçi burda da üzerinde uğraşan hocalarımız vardır.
Çözümü bende merak ediyorum doğrusu
finalin geometri kitabında karşılaşmıştım ben

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 16:58 26 Eyl 2012 #14
ezekiel, büyük üçgenin tabanını, AE ye paralel kabul etmiş. hata ordan kaynaklanıyor. sabah gözümden kaçmış benim bu durum.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 18:13 26 Eyl 2012 #15
hocam çözüm çok güzel olmuş ama hiçbirşey anlamadım. evet cevap 10 doğru fakat sizin çözümde harflerin yerlerini değiştirmişsiniz biraz karışmış mümkünse daha okunaklı bi çözüm yazarmısınız?
hangi harflerin yeri değişmiş? ben baktım değişen harf göremedim. A',E' gibi harfleri kastediyorsanız onları ben belli eşitlikleri sağlayan noktalar olarak ekledim.
çözümde şurası neden böyle? burası neden şuraya eşit? gibi sorularınız varsa yanıtlamaya çalışırım.

ezekiel 20:16 26 Eyl 2012 #16
finalin geometri kitabında karşılaşmıştım ben
Ösym sınavları için zor bir soru değil mi?

ezekiel 20:25 26 Eyl 2012 #17
ezekiel, büyük üçgenin tabanını, AE ye paralel kabul etmiş. hata ordan kaynaklanıyor. sabah gözümden kaçmış benim bu durum.
Aynen hocam haklısınız. Soruyu gece yapmaya çalışıyordum bir tane paralellik buldum.Sonra uzatsam paralel kenar olur dedim.O an için öyle göründü bana.Sabah soru aklıma geldi paralel kenar olmak zorunda değil ki dedim.
Yanlış çözüm için herkesden özür dilerim.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 20:44 26 Eyl 2012 #18
canını sıkma, yine de iyi gitmişsin ezekiel.

İlk  1 2
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm