x=?
FL//BC DE//AC PR//AB A(DFS)=1 A(PSL)=16 A(ABC)=64 A(SRE)=?
AK/AL=?
G kenarortayların kesim noktası D ve E ORTA NOKTALAR AB=15 AC=20 ise GF=?
K noktası ABC üçgeninin ağırlık merkezi ABD üçgeninde iç teğet çemberinin merkezi ise AD=x=?
x=?
FL//BC DE//AC PR//AB A(DFS)=1 A(PSL)=16 A(ABC)=64 A(SRE)=?
AK/AL=?
G kenarortayların kesim noktası D ve E ORTA NOKTALAR AB=15 AC=20 ise GF=?
K noktası ABC üçgeninin ağırlık merkezi ABD üçgeninde iç teğet çemberinin merkezi ise AD=x=?
1. dün de sorularınızı çözdüm hocam, profilinizde öğretmen olduğunuz yazıyor... cevaplarıma bir yorum yapsanız... aynı zevkle çözebilirim...
Metin Emiroğlu Anadolu Lisesi.
Endemik Yayınları
hocam valla sizde olmasanız.bi siz cevap veriyosunuz çok ama çok teşekkür ederim.inanın sürekli yeniliyorum sayfayıki cvp geldimi gelmedimi diye.sorularım çok birikmişti geometri sorularını yükleyemedim.yüklemeye başlayıncada her gün 5 tane sorayım diyorum.tekrar teşekkürler.cvpların hepsi doğru.kalanalrıda cvplarsanız çok ama çok sevinecem
son sorunuzdaki verilenleri düzgün yazarsanız çözebiliriz.
Endemik Yayınları
ayhan hocam sorudaki k nın yerını vermemısım.seklı tekrar cızdım bakarsanız sevinirim.birde şu ıkıncı soruda boı-ıraz daha acıklama yaparmısnız.benzerlık oranını goremedım.
2. soru
AFL nin alanını 25 bulduk, şeklin tamamı 64 ise aanlar oranı benzerlik oranın karesi idi
benzerlik oranı 5/8 olur.
Endemik Yayınları
hala son soruyu anlayamadım kusura bakmayın,
Endemik Yayınları
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!