1-) Bir p(x) polinomunun x-3 ile bölümünden kalan -4, x+2 ile bölümünden kalan 8 ise p(x) polinomunun x²-x-6 ile bölümünden kalan kactır?
2-) Bir p(x) polinomunun sabit terimi -4, p(x+4) polinomunun kat sayılar toplamı -12 ise p(x) polinomunun x²+5x ile bölümünden kalanı bulunuz.
3-) p(x)+p(2x)=9x+10 ise p(x) ve p(7) kactır?
Arkadaslar bunlar matematik ödevim ben 1. ve 2. soruyu yaptım ama dogru olup olmadıgını bilmiyorum 3. soruyu ise yapamadım bi bakarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler)
3-soru
---------------------------------------------------------------------------------------------
1-soru
-----------------------------------------------------------------------------------------
2-SORU
Bir p(x) polinomunun sabit terimi -4, p(x+4) polinomunun kat sayılar toplamı -12 ise p(x) polinomunun x²-5x ile bölümünden kalanı bulunuz.
yaa çok teşşekkür ediyorum 1. soruyu doğru yaptım peki 2. sorunun cevabı ne söyler misiniz bide bölü işaretini nasıl yapcam yaa 2. soruda ne buldugumu söyliyim
p(x) ve p(2x) toplanmis sonuc yine 1 .dereceden bir denklem---->9x+10
P(x)=ax+b olarak tanimladik
p(2x)=2xa+b olur
p(x)+p(2x)=ax+b+2ax+b=3ax+2b=9x+10 sonrada polinom esitligine gore a ve b degerlerini bulduk..