MatematikTutkusu.com Forumları

Orantı

İlk  1 2
Tükenir Kalem - ait kullanıcı resmi (Avatar) Tükenir Kalem 03:40 08 Tem 2014 #11
"x sayısı 3 ile orantılıdır." dediğimizde ne kastetmiş oluyoruz?
3 arttıkça x de mi artıyor?
Öğretmenim siz daha iyi bilirsiniz..
3'ü toplama-çıkarma işlemleriyle değiştirirsek x'e bağlamamız anlamsız olur..Çarpım ve bölüm işlemeri üzerinden değişimler nasıl olsa eşitlenecektir..
Yâni x'i 3x yaparsak,3'ü de 9 yapmamız gerekecek,değişen bir şey yok..
Yanlış mıyım ?

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 03:43 08 Tem 2014 #12
bilmiyorum, okuldayken de anlamamıştım.
bana göre değişkenler arasında orantı kurulur, sabitle nasıl orantı kurulabilir ki? sadece oran ya da bölme işlemi olur yaparsak.

Tükenir Kalem - ait kullanıcı resmi (Avatar) Tükenir Kalem 03:49 08 Tem 2014 #13
bilmiyorum, okuldayken de anlamamıştım.
bana göre değişkenler arasında orantı kurulur, sabitle nasıl orantı kurulabilir ki? sadece oran ya da bölme işlemi olur yaparsak.
Öğretmenim ama değişkenler arasında kurulan oranlara uygun sayı verilmiyor mu ? Ben o şekilde düşünüyorum..
x,y sayıları sırasıyla 3,4 ile orantılıysa x ile 3 oranın aynısı y ile 4 oranında var denilmiyor mu ? x,y sayılarına denk gelen sabitler verilir,farklı bir t sayısı verilirse muhakkak orantılı olduğu sayı 3,4 sayılarından farklı olacak..Siz daha karmaşık bir şekilde düşünüyorsunuz sanırım,ben sizin düşüncenizi anlamadığımdan olayı henüz çözemedim..

İlk  1 2
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm