MatematikTutkusu.com Forumları

Çarpanlara Ayırma

26ibrahim 16:12 29 Ağu 2013 #1
Kolay gelsin bugün dersane hocam bi soru sordu kimse çözemez diye soru ya altaki gibiydi yada sonunda =0 vardı tenefüste üstün körü böyle birşey yazdı ve bunu bulun dedi kusura bakmayın tam açıklayamadıysam soru böyle bir şeydi eğer yardımcı olursanız çok memnun olurum kolay gelsin

üstte de değim gibi soru ya böyleydi

an.bn−a.a.a.an-b.b.b.bn

ya da

an.bn−a.a.a.an-b.b.b.bn=0 böyleydi.

Şimdiden çok teşekkürler ve saygılar..

kaskas123 - ait kullanıcı resmi (Avatar) kaskas123 18:37 29 Ağu 2013 #2
neyi istiyor? a,b veya n değerlerşnden hangisini?

sinavkizi 20:23 29 Ağu 2013 #3
neyi istiyor? a,b veya n değerlerşnden hangisini?

Evet, bu yüzden kimse çözemez demiş olmalı hocamız...

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 20:32 29 Ağu 2013 #4
Bu çok bilmiş hocalarınızdan biri veya birkaçının dünya matematik olimpiyat 1.liği filan mı var? Böyle boş şeylerle "artistlik" yapmaya çalışan insanları hiç anlamam ve zeka olarak geri olduklarını düşünürüm de.

Arefat - ait kullanıcı resmi (Avatar) Arefat 20:37 29 Ağu 2013 #5
Katılıyorum

sinavkizi 20:42 29 Ağu 2013 #6
Arkadaşımız söylemiş zaten "üstünkörü yazdı, net hatırlayamıyorum" diyerek... Belki de tam alamadı tahtadan hocası net yazmadığı için, hoca da aceleye getirmiş/unutmuş olabilir, benimki şaka idi...

kaskas123 - ait kullanıcı resmi (Avatar) kaskas123 20:51 29 Ağu 2013 #7
Bu çok bilmiş hocalarınızdan biri veya birkaçının dünya matematik olimpiyat 1.liği filan mı var? Böyle boş şeylerle "artistlik" yapmaya çalışan insanları hiç anlamam ve zeka olarak geri olduklarını düşünürüm de.
bu bazen öğrencileri hırslandırıyor.
bazende çözen çıkıyor hoca öylece kalıyor. o an çok zevkli oluyor hocayı izlemek

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 20:51 29 Ağu 2013 #8
Arkadaşımız söylemiş zaten "üstünkörü yazdı, net hatırlayamıyorum" diyerek... Belki de tam alamadı tahtadan hocası net yazmadığı için, hoca da aceleye getirmiş/unutmuş olabilir, benimki şaka idi...
benim sözüm ona değil zaten.Böyle sorular sorarak sonra da öğrencilere dönüp "bunu çözen çıkmaz" filan diyen hocalara.Tek yaptıkları gıcık etmeye çalışmak ve matematiği bir rekabet gibi göstermek.Sonuçta onların da bu konuda bilgilerinin sınırlı olduğunu - biliyoruz.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 20:54 29 Ağu 2013 #9
bu bazen öğrencileri hırslandırıyor.
bazende çözen çıkıyor hoca öylece kalıyor. o an çok zevkli oluyor hocayı izlemek :D
bu tarzda bilmiş - ama aslında bilgisi olmayan - her insanı izlemek çok zevklidir.
Şahsen beni hırslandırmıyor-zevkini alamıyorum.

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm