sentetikgeo 23:09 22 Mar 2013 #1
Çevresi 10
km olan çembersel bir pist etrafında eşit aralıklarla dizilmiş 5 tavşan görülmektedir. İlk anda durmakta olan tavşanlar hareket edince 2
km/sa hızla hareket ediyor. İlk başta herhangi bir tavşan herhangi bir yöne harekete başlıyor. 2 tavşan karşılaşırsa birbirlerinin tersi yönlerde aynı hızla hareket ediyorlar. 7 saat sonra tüm tavşanlar toplam kaç m yol almıştır?
mathematics21 23:42 22 Mar 2013 #2
7 saatte bir tavşan kaç
km yol alır? bütün tavşanlar toplam kaç
km yol alır?
sentetikgeo 23:44 22 Mar 2013 #3
7 saatte bir tavşan kaç
km yol alır? bütün tavşanlar toplam kaç
km yol alır?
bütün tavşanlar toplamda.
mathematics21 23:46 22 Mar 2013 #4
ben sana soru sordum

sadece bir tavşan olsaydı kaç
km yol alırdı? böylece bütün tavşanlar toplamda kaç
km yol alır? tavşanların karşılaşmaları önemli değil. Her tavşan toplamda 7 saat boyunca saatte 2
km hızla hareket halinde. önemli olan nokta bu. karşılaşmaları şaşırtma sadece.
sentetikgeo 23:49 22 Mar 2013 #5 ben sana soru sordum

sadece bir tavşan olsaydı kaç
km yol alırdı? böylece bütün tavşanlar toplamda kaç
km yol alır? tavşanların karşılaşmaları önemli değil. Her tavşan toplamda 7 saat boyunca saatte 2
km hızla hareket halinde. önemli olan nokta bu. karşılaşmaları şaşırtma sadece.
Her tavşan eşit yol almaz ki , İlk başta sadece bir tavşan hareket ediyor , diğerleri hareketsiz. Birinci tavşan ikinci tavşanla karşılaşınca ikinci tavşanda harekete başlıyor ..
aerturk39 00:01 23 Mar 2013 #6
saatte 1
km olarak okudum ilk cevabı o yüzden değiştireyim saatte 2km yol alıyorlarmış
2(7+6+5+4+4)
mathematics21 00:15 23 Mar 2013 #7
sorudan ilk okuduğumda bütün tavşanlar aynı anda rasgele yönlerde harekete başlıyorlar anlamıştım.
tavşanları saat yönünde bulundukları konuma göre A, B, C, D, E diyelim ve A tavşanı saat yönünde harekete başlasın.
A tavşanı 7 saat hareket eder, bu tavşan 1 saat sonra B ile karşılaşır ve geri döner. B tavşanı 6 saat hareket eder ve hareketinden 1 saat sonra C ile karşılaşır. C toplamda 5 saat hareket eder. Bu arada A ilk başladığı konuma gelmiştir. Bundan sonra C bir saat içinde D ile karşılaşır A da aynı süre içinde E ile karşılaşır.
Toplamda A 7 saat, B 6 saat, C 5 saat ve D ile E 4 saat hareket eder.
sentetikgeo 00:22 23 Mar 2013 #8
Teşekkür ederim , öyleyse 52 çıkıyor cevap.