sinavkizi 15:41 29 Oca 2013 #11 hadi ben farketmedim sen neden farkedemedin?
4 olan t lerin toplamı
bize karelerinin toplamını soruyor yani
toplamlarının karesinden çarpımlarının iki katını çıkarmalıyız
4²-2.1=14
iki t yi de aynı mı alıyoruz, orada karışıklık yaşamıştım
svsmumcu26 15:44 29 Oca 2013 #12
1.'Ye bakamadık adam akıllı bari 2.ye adam akıllı bi cevabım olsun.
Dediğin şeyi , aslında bi soruyla sorsan daha güzel olurdu madem soru yok o halde anlatmaya çalışayım.
Her iki fonksiyona da teker teker bakıyorsun.sonra kesişimleri için değerlendirmeye alıyorsun.
Misal 0 ile 1 aralığında f(x) pozitifken g(x) negatifse ikisi için bu noktada negatiftir gibi yorumlar söylüyorsun.
Herneyse işte , soru varsa yolla birlikte bakalım yada yoksa ben bulup yollıyayım bitane.
Extra
İki t'yi de aynı mı alıyoruz derken?
Her ikiside kökleri işaret ediyor ama o haliyle √x'leri bulmuş olursun bizden istenen x'ler.
sinavkizi 15:44 29 Oca 2013 #13
İlgili arkadaşlarıma teşekkürler, konu günceldir.
sinavkizi 15:49 29 Oca 2013 #14 1.'Ye bakamadık adam akıllı bari 2.ye adam akıllı bi cevabım olsun.
Dediğin şeyi , aslında bi soruyla sorsan daha güzel olurdu madem soru yok o halde anlatmaya çalışayım.
Her iki fonksiyona da teker teker bakıyorsun.sonra kesişimleri için değerlendirmeye alıyorsun.
Misal 0 ile 1 aralığında f(x) pozitifken g(x) negatifse ikisi için bu noktada negatiftir gibi yorumlar söylüyorsun.
Herneyse işte , soru varsa yolla birlikte bakalım yada yoksa ben bulup yollıyayım bitane.
Extra
Her ikiside kökleri işaret ediyor ama o haliyle √x'leri bulmuş olursun bizden istenen x'ler.
Eklemeni isterim.
svsmumcu26 15:57 29 Oca 2013 #15
x³(x-(1/x))>9x(x-(1/x))
İfadelerin çarpımını yaparsak
x⁴-x²>9x²-9 haline gelir.
x⁴+9>10x²
Karşıya atalım.
(x²-9).(x²-1)>0 haline gelecektir.
Buradan 3>x>-3 veya 1>x>-1 artık hangisi sağlıyorsa (√2/2 sağlar.)
sinavkizi 01:06 30 Oca 2013 #16 1.'Ye bakamadık adam akıllı bari 2.ye adam akıllı bi cevabım olsun.
Extra
-Extra? Sen de diziyi izliyor olmayasın? "extra" 
-Demek istediğini anladım...
sinavkizi 01:09 30 Oca 2013 #17 x³(x-(1/x))>9x(x-(1/x))
İfadelerin çarpımını yaparsak
x⁴-x²>9x²-9 haline gelir.
x⁴+9>10x²
Karşıya atalım.
(x²-9).(x²-1)>0 haline gelecektir.
Buradan 3>x>-3 veya 1>x>-1 artık hangisi sağlıyorsa (√2/2 sağlar.)
Teşekkür ediyorum
Bir eşitsizlikli vardı sanki ama?
Olmadı ben eklerim, demiştin. Soru var fakat çizmesi biraz zahmetli.
MrHuR 01:17 30 Oca 2013 #18
svsmumcu26 16:26 30 Oca 2013 #19