MatematikTutkusu.com Forumları

mutlak değer

İlk  1 2 3 Son
duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 00:10 04 Eki 2012 #11
Once sen 3. Ye yardimci ol secenekleri yaz ki kafamizdaki supheyi giderelim. Hem bir sey dememissin 3. Soru ile ilgili...

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 00:12 04 Eki 2012 #12
Once sen 3. Ye yardimci ol secenekleri yaz ki kafamizdaki supheyi giderelim. Hem bir sey dememissin 3. Soru ile ilgili...
3. soruda karmaşık sayıyı almış olacağını sanmıyorum . ygs testi ..ayrıca a/b=-1 şıkkı varken o şıkkın doğru olması çok saçma değil mi ?

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 00:20 04 Eki 2012 #13
Iste a/b=-1 secenegini yazsaydin sorunun sacma oldugunu gorebilirdik.
(Ygs testi olmasi da karmasik sayinin kullanilmasini engellemez a/b=-1 secenekelerde olmasaydi karmasik sayiyla aciklardim cevabi)

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 00:23 04 Eki 2012 #14
Iste a/b=-1 secenegini yazsaydin sorunun sacma oldugunu gorebilirdik.
(Ygs testi olmasi da karmasik sayinin kullanilmasini engellemez a/b=-1 secenekelerde olmasaydi karmasik sayiyla aciklardim cevabi)
tamam sakin ..

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 00:27 04 Eki 2012 #15
4. soruya altarnatif bir çözüm önerilirse sevinirim denklemlerdede karşıma çıktı benzeri

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 00:49 04 Eki 2012 #16
4. soruya altarnatif bir çözüm önerilirse sevinirim denklemlerdede karşıma çıktı benzeri
duygu çözüm yapmış ya , daha iyi bi çözümü bulamayacağına emin ol. 2 ye uzaklığı ile -3 e uzaklıklarının toplamı 5 olan sayılar soruluyor. bu iki noktanın arası 5 birim olduğundan aradaki (noktalar dahil) noktaların hepsi bunu sağlar , dışarda kalan noktalar içinse hep 5 ten büyük değer elde edilir.

yok ben uzun uzun çözmek istiyorum diyosan x<-3 , -3≤x≤2 ve x>2 durumları için ayrı ayrı çözüm yapabilirsiniz.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 01:06 05 Eki 2012 #17
Hocam karmaşık sayilara yazik degil mi niye kucumsuyorsunuz

Soruyu hazirlayan kisi soruyu orjinal yapabilme kaygisi ile hazirlamissa ( ki boyle yapip soruyu çıkmaza surukleyen insanlar da var ) a ve b nin karmasik sayi olmasi muhtemel.
Aslinda soru hakkinda tartismadan once şıkları görsek daha iyi olacak. Belki de diger secenekler karmasık sayi olmasini destekler niteliktedir. Daima derken sıklar icinde daima araniyorda olabilir. Aklima gelen bin tane ihtimali yazabilirim burda ama anlamsiz olur hele bir secenekleri gorelim de.
Duygu, senin bu cümlen bana nostalji yaptırdı.
Foruma ilk geldiğim gün , ilk mesajımın yer aldığı bir soru

https://www.matematiktutkusu.com/for...sorum-var.html (sorum var ?)

Sayın gereksizyorumcuyla ilk fikir telakkimiz
( Gerçi ilk tanışmamız anasayfada olmuştu )

paradoks12 hocamız vardı ozaman
epeydir görünmüyor forumda, kulakları çınlasın

paradoks12 aklıma gelince, onunla da ilk hararetli tartışmamızı burda yapmıştık

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 01:14 05 Eki 2012 #18
Ee hocam buyuk beyinler fikirleri tartisir diyor imzaniz ..

Ben de nostaji yaptimda forumun ilk halleri daha bi guzeldi sanki ne cok zeka sorusu cozmustuk o zamanlar.simdi nerdee bi ygs telasidir gidiyor.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 01:19 05 Eki 2012 #19
Ee hocam buyuk beyinler fikirleri tartisir diyor imzaniz ..

Ben de nostaji yaptimda forumun ilk halleri daha bi guzeldi sanki ne cok zeka sorusu cozmustuk o zamanlar.simdi nerdee bi ygs telasidir gidiyor.
yok be Duygu, küçüldü beynim, eskisi gibi değil artık

Evet, o zmanlar sanki daha iyi gibiydi.
Bu neden biliyor musun?
Bence artık profesyonelleştik
O zaman ilk acemilik dönemiydi,
Şimdi ustalıkdönemindeyiz

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 02:13 05 Eki 2012 #20
Olur mu hic oyle hocam daha nice nesiller yetisecek sizin bilgilerinizle.

Forum konusunda hakli olabilirsiniz usta olamasam da cirakligin bir ustu neysee ona gecmisimdir heralde.

İlk  1 2 3 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm