Once sen 3. Ye yardimci ol secenekleri yaz ki kafamizdaki supheyi giderelim. Hem bir sey dememissin 3. Soru ile ilgili...
Once sen 3. Ye yardimci ol secenekleri yaz ki kafamizdaki supheyi giderelim. Hem bir sey dememissin 3. Soru ile ilgili...
Iste a/b=-1 secenegini yazsaydin sorunun sacma oldugunu gorebilirdik.
(Ygs testi olmasi da karmasik sayinin kullanilmasini engellemez a/b=-1 secenekelerde olmasaydi karmasik sayiyla aciklardim cevabi)
4. soruya altarnatif bir çözüm önerilirse sevinirim denklemlerdede karşıma çıktı benzeri
duygu çözüm yapmış ya , daha iyi bi çözümü bulamayacağına emin ol. 2 ye uzaklığı ile -3 e uzaklıklarının toplamı 5 olan sayılar soruluyor. bu iki noktanın arası 5 birim olduğundan aradaki (noktalar dahil) noktaların hepsi bunu sağlar , dışarda kalan noktalar içinse hep 5 ten büyük değer elde edilir.
yok ben uzun uzun çözmek istiyorum diyosan x<-3 , -3≤x≤2 ve x>2 durumları için ayrı ayrı çözüm yapabilirsiniz.
Duygu, senin bu cümlen bana nostalji yaptırdı.
Foruma ilk geldiğim gün , ilk mesajımın yer aldığı bir soru
https://www.matematiktutkusu.com/for...sorum-var.html (sorum var ?)
Sayın gereksizyorumcuyla ilk fikir telakkimiz![]()
( Gerçi ilk tanışmamız anasayfada olmuştu)
paradoks12 hocamız vardı ozaman
epeydir görünmüyor forumda, kulakları çınlasın
paradoks12 aklıma gelince, onunla da ilk hararetli tartışmamızı burda yapmıştık
Ee hocam buyuk beyinler fikirleri tartisir diyor imzaniz ..
Ben de nostaji yaptimda forumun ilk halleri daha bi guzeldi sanki ne cok zeka sorusu cozmustuk o zamanlar.simdi nerdee bi ygs telasidir gidiyor.
Olur mu hic oyle hocam daha nice nesiller yetisecek sizin bilgilerinizle.
Forum konusunda hakli olabilirsiniz usta olamasam da cirakligin bir ustu neysee ona gecmisimdir heralde.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!