MatematikTutkusu.com Forumları

Karışık Matematik Soruları

karinca_52 14:14 22 Tem 2012 #1
S1 ) Y = ( 1,2,3,4,5,6,7,8)

Y 'den rastgele 2 kart çekildiğinde gelen kartların üzerinde yazan rakamların toplamının 10 olma olasılığı kaçtır?

(cevap : 3/14)

S2) Bir pozitif tam sayının "artık sayısı" şu şekilde bulunur.

Her sayının karesinin 20 fazlası o sayının artık sayısıdır..

Buna göre

a v b doğal sayılar olmak üzere a-b farkının en küçük değerinin artık sayısı x olduğuna göre (x/7)! ifadesinin artık sayısı kaçtır?

(cevap : 29)

Furkan61 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Furkan61 14:51 22 Tem 2012 #2

karinca_52 14:56 22 Tem 2012 #3
ilk soru için tşkr .... 2. sorunun cevabını bilen var mı ?

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 15:14 22 Tem 2012 #4
cevaba göre bi çözüm uyduralım
a ve b farklı sayılarsa aradaki en ufak fark 1 dir.
artık(1)=21=x verilmiş
21/7=3
faktöriyel işaretini görmezsek
artık(3)=29

böyle soruları nasıl bir zihin üretiyor insan düşünmeden edemiyor. bu artık tanımıyla bize ne kazandırdı bi fikri olan var mı? ya da x²+20 eşleştirmesinin fibonacci gibi bilmediğimiz bir özelliği mi var da onun hatırına bu soru yazılmış?

rehbermatçı - ait kullanıcı resmi (Avatar) rehbermatçı 15:44 22 Tem 2012 #5
bu soruyu soran arkadaş kontrol etmeli S2) Bir pozitif tam sayının "artık sayısı" şu şekilde bulunur.

Her sayının karesinin 20 fazlası o sayının artık sayısıdır..

Buna göre

a v b doğal sayılar olmak üzere a-b farkının en küçük değerinin artık sayısı x olduğuna göre (x/7)! ifadesinin artık sayısı kaçtır?

(cevap : 29)
a-b farkının en küçük değeri - sonsuz olur burda sıkıntı çıkar yok cevaptan gitsen soru doğrumu diye (x/7)! sayısının 3 olması lazımki sonuç 29 çksın e faktoriyeli 3 olan sayı yok.

aslında böyle soruları resim olarak eklesenin daha iyi ben dershanede soru çözerken aslını görmeden çözmüyorum mutlaka yazmada hatalar olabilir bende editorden yazabilseniz bile resim ekleyin sorunun orjinal resmini.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 16:05 22 Tem 2012 #6
cevaba göre bi çözüm uyduralım
a ve b farklı sayılarsa aradaki en ufak fark 1 dir.
artık(1)=21=x verilmiş
21/7=3
faktöriyel işaretini görmezsek
artık(3)=29

böyle soruları nasıl bir zihin üretiyor insan düşünmeden edemiyor. bu artık tanımıyla bize ne kazandırdı bi fikri olan var mı? ya da x²+20 eşleştirmesinin fibonacci gibi bilmediğimiz bir özelliği mi var da onun hatırına bu soru yazılmış?
Katılıyorum.
Kafasına göre matematikte tanımlama yapmak , ne kadar zarar veriyor matematiğe farkında değiller.
Ben de bir tanımlama yapayım

Her sayının, karesinin kökünden farkına o sayının karkök sayısı denir

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm