2 açıortay
2 kenarortay
zafer yayınları'nın sorusudur. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.
2 açıortay
2 kenarortay
zafer yayınları'nın sorusudur. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.
Öncelikle çözüm için çok teşekkür ederim. Onun dışında, çizdiğiniz üçgende 4, 6, 8 bu sayıları nasıl bulduğunuzu anlayamadım. c+a 45 olduğundan D açısı da 45 oluyor orası tamam da, 6,4 bölünmeyi nasıl bulduk orasını idrak edemedim. Bu arada o "E" noktasına iki tane yuvarlak çizmişsiniz ya, o ne oluyor? -dış teğet çemberin merkezi'nin tam tanımını da bilemiyorum, eksikliğim oradan ileri geliyor olabilir-
Açıklarsanız sevinirim, tekrar teşekkürler.
mmorwen gördüğüm kadarıyla,
de=ef=4 ise ec de 4, dc ise 4-4-4kök2 olur. yani DEC ve ECF üçgenleri 4-4-4kök2 oluyor. O zaman E açısı 90 derece olur. AEC dik üçgen olunca, AE=6 oluyor, AD ise 6-4=2 oluyor.
1) de ile ef nasıl eşit oluyor? -ya da daha doğrusu, |DC|=|FC| olduğundan mı de ve ef uzunluklarını eşit kabul ettik?-
2) 45-45-90 üçgeninde diklikten indirilen her uzunluk diklik mi oluşturur? yani 45-45-90 üçgeninde diklikten dik inmemesi gibi bir durum olamıyor, öyle mi? -geometri bilgim biraz eksik de, yeni öğreniyorum kusura bakmayın-
1. o söylediğim sağlamasıydı, doğrudan nasıl gitti hocamız göremedim ama dış teğet çemberinin merkezi ile ilgili olabilir.
2. 45-45-90 da da dikten dik inilir neden inilmesin.
dikten dik inilebilir orası kesin de, 45-90-45te dikten hep mi dik iner diye merak etmiştim beninternette araştırdım böyle bir şey göremedim, ya böyle bir şart olmadığından ya da çok bariz bir gerçek olduğundan kimse yazmaya gerek görmemiş, ondan da olabilir .d
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!