MatematikTutkusu.com Forumları

işci-havuz problemleri

İlk  1 2
diffx 13:59 24 Mar 2012 #11
arkadaşlar öncelikle özür dilerim sorulardan dolayı kafamı kaldıramıyorum..
bugün aklıma geldi siteye yazdıgım sorulara bakmak bundan dolayı özür dilerim..

birinci sorunun cevapı=1
ikinci sorunun cevapı=2

ayhan hocam 2 nasıl buldunuz biraz daha bilgi verirseniz cok sevinirim..
şimdiden teşekkürler hocam..birde diger soruyada bakabilirmisiniz?

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 14:37 24 Mar 2012 #12
1. soruda a neden 1 olamıyor? engelleyen bişey var mı ?
Bu tür sorularda cevap her zaman 1 mi oluyor yani?
Doğru cevap 1 miş.
Verilen sayıların hiç önemi yok o zaman.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 14:49 24 Mar 2012 #13
hocam pozitif olarak minimum tamsayı değeri sorulmuş. verilen iki işgücü bi saatte belli bi miktar iş yapar işin kalan kısmının ise başka bir işgücü tarafından 1 saate yapılmış olabilmesi pek tabi mümkündür. yalnız bu son işgücü de tamsayı kriterine bağlanırsa çözüm yapmamız lazım. mesela bu soruda x=36/31 olursa cevap 1 bulunuyor galiba.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 14:52 24 Mar 2012 #14
hocam pozitif olarak minimum tamsayı değeri sorulmuş. verilen iki işgücü bi saatte belli bi miktar iş yapar işin kalan kısmının ise başka bir işgücü tarafından 1 saate yapılmış olabilmesi pek tabi mümkündür. yalnız bu son işgücü de tamsayı kriterine bağlanırsa çözüm yapmamız lazım. mesela bu soruda x=36/31 olursa cevap 1 bulunuyor galiba.
evet ben de hesapladı onu.
O zaman sayılar ne verilirse verilsin, 1/ toplamını 1 den çıkararak, x e, gereken değeri verebiliriz. Yani, sorunun cevabı verien sayılardan bağımsız oluyor.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 14:53 24 Mar 2012 #15
x in tamsayı şartı olmadığı için 1 çıkıyor cevap. Anladım. Yine algılama hatası. Diğer bir değişle, soruyu verdiği şekliyle değil, görmek istediğimiz şekliyle görme

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 14:59 24 Mar 2012 #16
Bi şart var verilen işçiler işi 1 saatte bitiremiyor olmalı

İlk  1 2
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm