deryaca 19:53 29 Eki 2012 #1
1-72 molekül su çıkışı ile sonuçlanan O2 li solunum reaksiyonlarında glikozun aktivasyonu için kaç ATP harcanmıştır?Bu reaksiyonlarda kaç molekül CO2üretilmiştir?
2- 44 molekül CO2 çıkışı ile sonuçlanan O2 li solunum reaksiyonlarında glikozun aktivasyonu için kaç ATP harcanmıştır?Bu reaksiyonlarda kaç molekül H2O üretilmiştir?
3-Aniden çalışan bir kas hücresi 48 mol laktik asit oluşturursa ,bu olay sırasında,kaç mol ATP oluşur?Bu reaksiyon için kaç molekül Glikoz kullanılmıştır?
4-Kreps çemberi reaksiyonları sonucu 10 H atomu oluşmuştur.Bunların 2 tanesi FAD, kalanlar ise NAD ile ETS ‘den geçirilerek oksijene iletilmiştir.Bu olaylar sırasında oluşan su ve ATP molekülü sayısı nedir?
arkadaşlar bu soruları anlayabileniniz var ise anlatarak çözebilirmisiniz? şimdiden herkese teşekkürler...
Mat. 22:49 30 Eki 2012 #2
C.1
Oksijenli solunumun denklemini yazalım.
Glikoz+6O₂--> 6 H₂0 + 6CO₂+ 38 ATP
Biz biliyoruz ki, oksijenli solunumda glikozun aktfileştirilmesi için 2 ATP harcanır. (Ki bunlar glikoliz evresinde glikoz GMP'ye dönüşürken ve ayrıca FMP FDP'ye dönüşürken harcanmıştır.) Daha sonra 40 ATP üretilir. Net 38 ATP üretmiş oluruz.
Solunum, 72 molekül su çıkışı ile sonuçlanmışsa , bu her tarafı 12 ile çarpmamız gerektiğini gösterir. Yani tepkimemiz şöyle olmuştur:
12 Glikoz + 72 O₂--> 72 H₂0 + 72 CO₂+ 456 ATP
Bu denklemden anlaşılacağı üzere 72 molekül CO₂oluşmuştur. Ayrıca glikozun aktifleştirilmesi için 2 .12=24 ATP kullanılmıştır.
svsmumcu26 00:44 28 Mar 2013 #3
C-4
1 Nad 2 Hidrojen , 1 Fad 2 hidrojen taşır.2 tane Fad ile gönderildiyse 3 tane Nad ile gönderilecektir.
1 Fad 2 Atp taşır , 1 Nad 3 Atp
Zaten su sayısı Hidrojen sayısının yarısı kadar olcaktır.