MatematikTutkusu.com Forumları

biyoloji protista ?

İlk  ... 2 3 4
nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 00:24 08 Eyl 2012 #31
son sorum kaldıııı (:

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 00:32 08 Eyl 2012 #32
Burada kafa karistiran nokta sindirimin hucre icide degil de hucre disinda olmasi yani hucre disinda sindirim /hidroliz olur. Ancak HUCRE de amilaz enzimi olmadigi icin hucre icin de sindirim yapilamaz aslinda 12 . Sinifin sindirim sistemini isledikten sonra daha iyi anlarsin.

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 00:42 08 Eyl 2012 #33
Son sorunu cevaplayim aslinda detayli aciklama yapmak isterdim ancak telefondan yazmak cok zaman aliyor. Neyse lafi uzatmadan:

Replikasyon: prokaryotta stoplazmada,okaryotta cekirdek, mitokondri ve kloroplast
Transkripsiyon: yukardaki yazdiklarimla ayni.
Translasyon: tum hucrelerde ribozomda.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 14:06 08 Eyl 2012 #34
Hormonların yapısına katılırdan ziyade lipid yapıdaki hormonlar diyoruz; çünkü onlar hormon olarak çalışan lipidler, yapıya katılma olmuyor.
İyi günler.
Benim de yapıya katılır dediğimde maksatım şu , ADEK Vitaminlerinin hormonların yapısına girmesini sağlıyorlar (Çözüyorlar) bunu demek istedim.

kcancelik 14:14 08 Eyl 2012 #35
lipid yapıdaki hormonlar derken lipitler düzenleyicidir demiş olmuyor musun (: neyse bu konuyu bir bilene soracağım açığa kavuşsun .
Salgılandıkları yerler farklı, bu nedenle bazılarına hormon diyoruz, bazılarına ise lipid diyoruz.
@Savaş, bahsettiğimiz şey aynı ve doğru, yalnız yapıya katılma meselesinde anlaşamadık.

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 14:34 08 Eyl 2012 #36
Bir maddenin duzenleyici olabilmesi icin enzimlerin ya da hormonlarin yapisina katilmasi gerekir. Yaglardan bilesik yag grubundaki steroidler duzenleyici gorevindedirler eseysel hormonlarin yapisina katilir. Bu yuzden steroidler duzenleyicidir. Yaglarin tamami duzenleyici degildir.

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 14:39 08 Eyl 2012 #37
Ayrica sunnu da belirteyim yukardaki yorum yanlis yorumlanmasin yaglar duzenleyici olarak kabul edilir. Tamam bazi cesitleri duzenleyici ama genel olarak duzenleyici gorevdedirler kabul edilebilir.
Sebebini sorarlarsa hormonlarin yapisina katilmalaridir dersin.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 15:00 08 Eyl 2012 #38
Salgılandıkları yerler farklı, bu nedenle bazılarına hormon diyoruz, bazılarına ise lipid diyoruz.
@Savaş, bahsettiğimiz şey aynı ve doğru, yalnız yapıya katılma meselesinde anlaşamadık.
Nolcak Hadi onda da anlaşalım

Duygu , zaten biz de onu diyoruz ya

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 15:42 08 Eyl 2012 #39
duygu çok teşekkür ederim bütün soru işaretlerime noktayı koydun (:

İlk  ... 2 3 4