arslan 00:11 30 Ağu 2012 #1
1-
ekvator üzerindeki A noktasında saat 12.00 ve B noktasdındaki saat 16.40 ise A ve B arasındaki uzaklık kaç
km cvp 7770
2-
türkiyede kış saati uygulamasına geçildiğinde bulunduğum yerde gölge boyunun en kısa olduğu bir anda kolumdaki saat 11.12 yi göstermektedir.buna görwe bulunduğum merkez hangi boylam üzerindedir?cp 33 DM
nightmare 00:17 30 Ağu 2012 #2
1. a ve B noktaları arasındaki saat farkını bulursak 4 saat 40 dk buda 280 dk yapar. iki meridyen arasında zaman farkı 4 dakikaydı 280:4=70 meridyen mesafe var demektir. aynı zamanda ekvator üzerinde iki meridyen arasındaki uzaklıkta 111
km old göre 70.111=7770 buluruz.
svsmumcu26 00:54 30 Ağu 2012 #3
Iyyk

Coğrafyamı nefret ederim.Bunları hiç anlayamadım ;/
duygu95 01:03 30 Ağu 2012 #4
Bu cografya degil matematik

Yaptigin islemler matematiksel zevkli tarafida bu meridyen arasinin dk ve uzunlugunu biliyorsan gerisi senin matematik yetenegine kalmis.
Bence cograftanin en zevkli kismi hesaplama sorulari. ezberlenecek konularndansa bu daha iyi
svsmumcu26 01:08 30 Ağu 2012 #5 Bu cografya degil matematik

Yaptigin islemler matematiksel zevkli tarafida bu
meridyen arasinin dk ve uzunlugunu biliyorsan gerisi senin matematik yetenegine kalmis.
Bence cograftanin en zevkli kismi hesaplama sorulari. ezberlenecek konularndansa bu daha iyi

İşte bunu bilmiyorum

Coğrafyada haboyna uyuyorum sadece
Duygu matematik dediğinde toplama çıkartma
duygu95 01:18 30 Ağu 2012 #6
Matematik sadece toplama ve çıkarma değildir. Mantık kurmakta matematikle alakalıdır Toplama cıkarma olayindan çok mantik kurmak işe yariyor.
mürşde 01:39 30 Ağu 2012 #7
Bak canm gölge boyunun en kısa oldu ğu anda ya ni saat 12 de senin saatin 11.12 yi gösteriyor imiş yani bulunduğun yerle 45. Merzidyen arasında 48 dakika zaman frakı varmış ve senin bulunduğun yer yani 45. Meridyende güneş daha önce tepe noktasına ulaşıyormuş 45. Meridyen dedim çünkü türkiyede kış saati uygulaması demek 45. Meridyenin saatinin ortak saat olarak kullanılması demek 45. Meridyende saat 12.00 iken bizim bahsettiğmz yerde saaat 11.12 ise bulunduğumuz yer 45. Meridyenden daha batıda yani ekvatora daha yakın demektir
burdan sonra 48 dakika fark demek her bir meridyen arasının 4 dakika olduğnu düşünürsek 48:4 den 12 meridyen demek
demiştik ki bulunduğumuz meridyen 45. Meridyenden daha batıda o zaman 45. Meridyenden 12 meridyeni çıkaralım... Cevabımız 33 derece doğu meridyeni . Daha da sadeleştirirsem eğer bu soru bana derki 45. Meridyende saat 12 iken hangi meridyende saat 11.12 dir. Gölge boyunun en kısa olduğu a ve türkiyede kışsaati uygulaması terimlernin sayısal olarak içeriğini bilirsen bu soru sana çerez gelir

türkiye de kış saati uygulamasında 45. Meridyenin saati ortak saat yaz saati uygulamasında ise 26. Meridyenin saati ortak saat olarak kullanılır türkiyenin en doğusu ve en batısını baz alırız yani... Gölge boyunun en kısa olduğu zaman sa saat 12.00 dır. 12.00 göneşin en dik açılarla yeryüzüne ulaştığı andır güneş tepe noktasındadır ve buna bağlı olarak da gölge boyu en kısadır bu terim de bize bu saati gösterir

ben kafana takılabileceğni düşündğm yerleri açıkladım ama anlayamadğn kafana takılan yer varsa da sorarsın yine... Elimden geldiğince açıklaymaya çalışrm... Tamam
svsmumcu26 02:04 30 Ağu 2012 #8 Matematik sadece toplama ve çıkarma değildir. Mantık kurmakta matematikle alakalıdır Toplama cıkarma olayindan çok mantik kurmak işe yariyor.

Coğrafyayı hiç sevemedim ama ya.Yine şöyle işlem olunca kolay oluyor ama enlem ne de onu bile bilmem.Yine biraz yapıyordum da sınavlar için şimdi hiç hatırlamıyorm bile
arslan 22:31 30 Ağu 2012 #9 Bak canm gölge boyunun en kısa oldu ğu anda ya ni saat 12 de senin saatin 11.12 yi gösteriyor imiş yani bulunduğun yerle 45. Merzidyen arasında 48 dakika zaman frakı varmış ve senin bulunduğun yer yani 45. Meridyende güneş daha önce tepe noktasına ulaşıyormuş 45. Meridyen dedim çünkü türkiyede kış saati uygulaması demek 45. Meridyenin saatinin ortak saat olarak kullanılması demek 45. Meridyende saat 12.00 iken bizim bahsettiğmz yerde saaat 11.12 ise bulunduğumuz yer 45. Meridyenden daha batıda yani ekvatora daha yakın demektir
burdan sonra 48 dakika fark demek her bir meridyen arasının 4 dakika olduğnu düşünürsek 48:4 den 12 meridyen demek
demiştik ki bulunduğumuz meridyen 45. Meridyenden daha batıda o zaman 45. Meridyenden 12 meridyeni çıkaralım... Cevabımız 33 derece doğu meridyeni . Daha da sadeleştirirsem eğer bu soru bana derki 45. Meridyende saat 12 iken hangi meridyende saat 11.12 dir. Gölge boyunun en kısa olduğu a ve türkiyede kışsaati uygulaması terimlernin sayısal olarak içeriğini bilirsen bu soru sana çerez gelir

türkiye de kış saati uygulamasında 45. Meridyenin saati ortak saat yaz saati uygulamasında ise 26. Meridyenin saati ortak saat olarak kullanılır türkiyenin en doğusu ve en batısını baz alırız yani... Gölge boyunun en kısa olduğu zaman sa saat 12.00 dır. 12.00 göneşin en dik açılarla yeryüzüne ulaştığı andır güneş tepe noktasındadır ve buna bağlı olarak da gölge boyu en kısadır bu terim de bize bu saati gösterir

ben kafana takılabileceğni düşündğm yerleri açıkladım ama anlayamadğn kafana takılan yer varsa da sorarsın yine... Elimden geldiğince açıklaymaya çalışrm... Tamam

saol bunları bilmiodum teşekkür ederim
bhenbatu4 01:43 07 Eki 2012 #10 
Çoğrafyadan bende nefret ederim.d aynen

ama uyumuyom yoksa sozlu vermıyolar.d ama yınede 4 getırmıstım 9da 2.donem ezber ısı ya ezber yaptınmı ıs bıtıyo.Duygu hesaplama dıyosunda ordada ezber var 4dk sure falan mesafe karısık ısler.d
Suan derstete anlamadım bıse bı ara okucamda
matı falan hallletmeye calsıoym.d ilk konulardan.
Ama savas haklı bence coğrafyayı koyuyolar bos bos ısler onun yerıne 1-2 saat
mat eklesınler ne bılıyom fızık eklesınler

sayısal adı ustunde.d