böyle bir çözüm yolu izlersek {a,b,c,f} en çok 3 tane sessiz harf içerme koşuluna uymasına rağmen bu altkümeyi saymamış oluruz
bence tüm altkümelerden içinde 4 sessiz harf bulunan altkümelri çıkarmak daha kısa bir çözüm olcaktır.
{b,c,d,f} kümesine {a,e} kümesinin herhangi bir altkümesini eklediğimizde 4 tane sessiz harf içeren tüm kümelri bulmuş oluruz.
bunların sayısı da {a,e} nin altkümelerini sayısı kadardır yani 2²=4 tanedir.
cevap 26-2²=60 olmalı
"___gereksizyorumcu___" hocam cevabınız doğru ama hakkınızı helal edin ben anlayamadım kafam iyice şişti bilgisayar başında yarın tekrar bakacağım inşaallah. cevap içn teşekkürler...
tamam siz tüm durumlardan istenmeyen durumları çıkardığımızı aklınızda bulundurarak tekrar bakarsınız takıldığınız bir nokta olursa yazarsınız ben olmasam bile birileri yardımcı olacaktır.
Doğru çözüm için çok teşekkürler. Yanlış cevap için sizde kusura bakmayın, çalıştığım konu yüzünden kafam karma karışık, çift görüyorum (ki karma karışık olmasaydı da soruyu doğru çözüp çözmeyeceğim ayrı muamma). Her neyse yanlış bilgi için kusura bakmayın.
estağfirullah, ne demek, sonuçta insanız zihin biraz yoğun çalışınca işlem gücümüz zayıflıyor...ben de bu yüzden sorunun cevabını yarın gereksizyorumcunun anlattığı şekilde düşüneceğim.