MatematikTutkusu.com Forumları

___kümeler 3 ___

yucel40 - ait kullanıcı resmi (Avatar) yucel40 00:27 10 Eki 2011 #1
YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM, BU SORULARIN MANTIĞINI KAVRAYAMIYORUM...

Луна 02:12 10 Eki 2011 #2
A={a,b,c,d,e,f} ise 4 tane sessiz harf var. f harfini atarsam 3 tane sessiz harf kalır. En çok üç tane olabilir dediğine,

2⁵=32 bulunur.

Umarım doğrudur. Başarılar.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 02:31 10 Eki 2011 #3
böyle bir çözüm yolu izlersek {a,b,c,f} en çok 3 tane sessiz harf içerme koşuluna uymasına rağmen bu altkümeyi saymamış oluruz

bence tüm altkümelerden içinde 4 sessiz harf bulunan altkümelri çıkarmak daha kısa bir çözüm olcaktır.
{b,c,d,f} kümesine {a,e} kümesinin herhangi bir altkümesini eklediğimizde 4 tane sessiz harf içeren tüm kümelri bulmuş oluruz.
bunların sayısı da {a,e} nin altkümelerini sayısı kadardır yani 2²=4 tanedir.
cevap 26-2²=60 olmalı

yucel40 - ait kullanıcı resmi (Avatar) yucel40 02:35 10 Eki 2011 #4
Луна cevabın içn teşekkürler ama cevap 60 olarak gözüküyor... yani 23 + 24 + 25 gibi ama mantığını anlamadım.

yucel40 - ait kullanıcı resmi (Avatar) yucel40 02:46 10 Eki 2011 #5
"___gereksizyorumcu___" hocam cevabınız doğru ama hakkınızı helal edin ben anlayamadım kafam iyice şişti bilgisayar başında yarın tekrar bakacağım inşaallah. cevap içn teşekkürler...

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 02:51 10 Eki 2011 #6
tamam siz tüm durumlardan istenmeyen durumları çıkardığımızı aklınızda bulundurarak tekrar bakarsınız takıldığınız bir nokta olursa yazarsınız ben olmasam bile birileri yardımcı olacaktır.

Луна 02:53 10 Eki 2011 #7
Doğru çözüm için çok teşekkürler. Yanlış cevap için sizde kusura bakmayın, çalıştığım konu yüzünden kafam karma karışık, çift görüyorum (ki karma karışık olmasaydı da soruyu doğru çözüp çözmeyeceğim ayrı muamma). Her neyse yanlış bilgi için kusura bakmayın.

yucel40 - ait kullanıcı resmi (Avatar) yucel40 03:12 10 Eki 2011 #8
estağfirullah, ne demek, sonuçta insanız zihin biraz yoğun çalışınca işlem gücümüz zayıflıyor...ben de bu yüzden sorunun cevabını yarın gereksizyorumcunun anlattığı şekilde düşüneceğim.

Diğer çözümlü sorular alttadır.
Kpss Küme Problemleri Çözümleri Kpss Küme Soruları
Tüm Etiketler