MatematikTutkusu.com Forumları

Çember ve Daire Soruları (3 Tane)

gyarat - ait kullanıcı resmi (Avatar) gyarat 18:49 07 Mar 2011 #1
Herkese selam.

1.Soru:

2.Soru:

Cevabı 40 buldum ama cevap anahtarı 20 diyor anlayamadım.

3.Soru:

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim. ^^

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 18:58 07 Mar 2011 #2
1.
küçk çemberin yarıçapına r denilip büyük çemberin yarıçaplarına dikler çizilirse ayrıca 30-60-90 üçgeninde 30º nin karşısının hipotenüsün yarısı olmasından da faydalanılırsa
3r=6 bulunur ve r=2 olur

artık sorulan alan yarıçapı 6 olan çemberin alanının 1/6 sı - yarıçapı 2 olan çembrin alanı olur

6².∏/6-2².∏=2∏

2.
PA=PB=PC olduğundan orada 2 tane ikizkenar üçgen vardır ve taba açıların a ve b dersek bize a+b=160 verilmiş
2a+2b=320 olur bize sorulan açıysa bu açıyı 360 a tamamlayan açının değeridir cevap 40º olur

3.
taralı alanlar eşitse yarımçember ile diküçgenin alanları eşittir
yarımçemberin alanı = ∏.1²/2=∏/2
diküçgenin alanı = AB.BC/2=2.BC/2=BC
→ BC=∏/2 bulunur

gyarat - ait kullanıcı resmi (Avatar) gyarat 19:09 07 Mar 2011 #3
Hocam çok teşekkürler.Elinize yüreğinize sağlık.
3.sorudaki çember ve üçgenin alanlarının eşit olması kural mı?

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 19:19 07 Mar 2011 #4
3.sorudaki çember ve üçgenin alanlarının eşit olması kural mı?
hayır tabiki kural değil ama taranmamış alanları ortak dışarda kalan kısımları da eşitse toplam alanları eşittir

gyarat - ait kullanıcı resmi (Avatar) gyarat 19:29 07 Mar 2011 #5
hayır tabiki kural değil ama taranmamış alanları ortak dışarda kalan kısımları da eşitse toplam alanları eşittir
Tabi ya Saçmalamışım pardon hocam.Çok teşekkür ederim.

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 19:45 07 Mar 2011 #6
gyrat, yüklediğin resimler pc ekranından bile daha büyük. Resimleri yüklemeden Paintte küçültme yapabilirsen iyi olur.

gyarat - ait kullanıcı resmi (Avatar) gyarat 19:57 07 Mar 2011 #7
gyrat, yüklediğin resimler pc ekranından bile daha büyük. Resimleri yüklemeden Paintte küçültme yapabilirsen iyi olur.
Hocam sanırım sizin tarayıcınızda sıkıntı var.Evet resimlerin boyutu büyük ama konuyu açtığınızda otomatik olarak küçülüyor.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 20:03 07 Mar 2011 #8
otomatik olarak küçülmesinde sıkıntı yok ama gelişmişe tıklandığı an resimleri orijinal boyutunda görüyoruz alta inip cevap ver geri yukarı çık şkle bak , alta in yzı yaz derken çok sıkıntı oluyor. resimlri anlaşılabilecek en küçük boyutuyla eklerseniz çok daha iyi olur, yani en azından benim için iyi olur

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 20:10 07 Mar 2011 #9
Evet otomatik olarak küçültecek şekilde ben ayarladım. Ama resimlerim çok büyük olması demek resmin kb olarak çok büyük olması demek. Sayfanın yüklenmesi çok uzun sürüyor.

gyarat - ait kullanıcı resmi (Avatar) gyarat 20:13 07 Mar 2011 #10
Peki bundan sonra küçülterek atarım.Kusura bakmayın.

Diğer çözümlü sorular alttadır.
.10. sınıf Dairenin Alanı Soruları Çözümleri .10. sınıf Geometri Soruları ve Çözümleri Çemberde Alan Çözümlü Sorular Çözümlü Geometri Soruları Dairenin Alanı ile İlgili Sorular Kpss Çember Daire Soruları Çözümleri
Tüm Etiketler

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm