Herkese selam.
1.Soru:
2.Soru:
Cevabı 40 buldum ama cevap anahtarı 20 diyor anlayamadım.
3.Soru:
Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim. ^^
Herkese selam.
1.Soru:
2.Soru:
Cevabı 40 buldum ama cevap anahtarı 20 diyor anlayamadım.
3.Soru:
Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim. ^^
1.
küçk çemberin yarıçapına r denilip büyük çemberin yarıçaplarına dikler çizilirse ayrıca 30-60-90 üçgeninde 30º nin karşısının hipotenüsün yarısı olmasından da faydalanılırsa
3r=6 bulunur ve r=2 olur
artık sorulan alan yarıçapı 6 olan çemberin alanının 1/6 sı - yarıçapı 2 olan çembrin alanı olur
6².∏/6-2².∏=2∏
2.
PA=PB=PC olduğundan orada 2 tane ikizkenar üçgen vardır ve taba açıların a ve b dersek bize a+b=160 verilmiş
2a+2b=320 olur bize sorulan açıysa bu açıyı 360 a tamamlayan açının değeridir cevap 40º olur
3.
taralı alanlar eşitse yarımçember ile diküçgenin alanları eşittir
yarımçemberin alanı = ∏.1²/2=∏/2
diküçgenin alanı = AB.BC/2=2.BC/2=BC
→ BC=∏/2 bulunur
Hocam çok teşekkürler.Elinize yüreğinize sağlık.
3.sorudaki çember ve üçgenin alanlarının eşit olması kural mı?
gyrat, yüklediğin resimler pc ekranından bile daha büyük. Resimleri yüklemeden Paintte küçültme yapabilirsen iyi olur.
otomatik olarak küçülmesinde sıkıntı yok ama gelişmişe tıklandığı an resimleri orijinal boyutunda görüyoruz alta inip cevap ver geri yukarı çık şkle bak , alta in yzı yaz derken çok sıkıntı oluyor. resimlri anlaşılabilecek en küçük boyutuyla eklerseniz çok daha iyi olur, yani en azından benim için iyi olur
Evet otomatik olarak küçültecek şekilde ben ayarladım. Ama resimlerim çok büyük olması demek resmin kb olarak çok büyük olması demek. Sayfanın yüklenmesi çok uzun sürüyor.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!