ortalama bir öss denemesini 50 dakikada ve 180 den 175+ net yaparak bitirebilen birisini gördüm desem ne düşünürsünüz. normal bi öğrenci tüm soruları o kadar sürede okuyamaz. çok denedim ama 80 dakikanın altı neredeyse imkansız gibi birşeydi yani.MatematikciFM'den alıntı:Siz gene denemeye girebilmişsiniz. Ben 1 denemeye girdim, 2. si ÖSS. Kendi kendimizi denedik hep.
neyse bu konuyu sadece şu misali verebilmek için açmıştım;
diyelim ki bir arkadaşımız sınavda 180 soru için verilen 180 dakikayı ucu ucuna yetiştiriyor ve sorulardaki ortalama başarı oranı %75
başka bir arkadaşımız da sınavda %60 doğruluk oranıyla sınavı 120 dakikada bitirebiliyor, kimin daha yüksek puan alması beklenir?
böyle bir hesabı kabaca yaptığımızda bu iki öğrencinin neredeyse aynı sayıda net yapabildiğini görüyoruz, hatta hızlı ama daha çok yanlış yaparak bitiren az bişey daha fazla net yapıyor.
yani sizin de dediğiniz gibi gerekirse kaleme az başvurup , gerekirse hızlı okumayı öğrenip sınavı hızlı bitirmek ve soruların üzerinden tekrar geçmek çok büyük avantaj. nasılsa yetiştirebiliyorum diyip yan gelip yatmamak lazım. hızlı yapmak da doğru yapmanın bir parçası aslında.