1. #1
    svg

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    sayı problemleri

    Bir öğrenci her gün belli bir miktarda para harcamaktadır. eğer hergün harcaması gereken paranın 2 tl fazlasını harcarsa parasını 12 günde ,2 tl eksiğini harcarsa 20 günde bitmektedir. buna göre bu öğrencinin parası kaç tl dir?

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    Harcadığı paralar x olsun x+2 parayı 12 günde bitiriyormuş x-2 parayı 20 günde ise
    12(x+2)=20(x-2) denklemini çözersen
    12x+24=20x-40 8x=64 x=8 çıkar
    12.10 dersen cevap 120 olarak çıkacaktır

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    Her gün belli bir miktar harcayacağı para x olsun.

    eğer hergün harcaması gereken paranın 2 tl fazlasını harcarsa parasını 12 günde => (x+2).12

    2 tl eksiğini harcarsa 20 günde => (x-2).20

    (x+2).12 = (x-2).20

    burdan

    X=8

    yerine koyarsak 120 bulunur

  4. #4

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite
    Geç kalmışım

  5. #5
    svg

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer

    sayı problemleri

    1-)160 soruluk bir sınavda doğru cevaplanan her soruya 2,4 puan verilmekte ve 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Bu sınavda tüm soruları cevaplayan bir öğrenci 270 puan aldığına göre,kaç soruyu doğru cevaplamıştır?

    2-) 10 kg fındık içi 0,8 kg ve 1,2 kg lık poşetlere doldurularak satılacaktır.Buna göre, fındığın tamamı poşetlere doldurulmak ve her poşet tamamen dolu olmak şartıyla en çok kaç poşete ihtiyaç vardır ?

  6. #6

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    1-)160 soruluk bir sınavda doğru cevaplanan her soruya 2,4 puan verilmekte ve 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Bu sınavda tüm soruları cevaplayan bir öğrenci 270 puan aldığına göre,kaç soruyu doğru cevaplamıştır?

    Doğru cevap sayısına x yanlışa y dersek

    Hepsi cevaplandığına göre x+y=160 çıkması gerekir şimdi 4 yanlış bir doğru götürüyorsa
    (2,4)x bize doğru puan getirir.Yanlışları şöyle yazabiliriz
    y[(2,4)/4] olabilir.Mesela y 4 dersek -2,4 götürüyor
    ozaman
    x(2,4)-y[(2,4)/4]=270 imiş her tarfı 10 ile çarpıp 6 ya bölersen
    4x-y=450 x+y=160 dı ikili denklem çözersen
    5x=610 x=122 çıkar

  7. #7

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer
    2-) 10 kg fındık içi 0,8 kg ve 1,2 kg lık poşetlere doldurularak satılacaktır.Buna göre, fındığın tamamı poşetlere doldurulmak ve her poşet tamamen dolu olmak şartıyla en çok kaç poşete ihtiyaç vardır ?

    en çok dediğine göre gramaj olarak en küçük olan poşetler daha fazla olmalıdır.
    öyleyese gramaj olarak büyük olan poşet 1,2kg 1 adet olsunki 0,8kg lık poşetler daha fazla olsun.
    10-1,2=8,8
    8,8/0,8=11
    poşet sayıs:11+1=12 adet
    en az deseydi tam tersini yapacaktık.
    10-0,8=9,2
    9,2/1,2=7,6666...
    7*1,2=8,4
    10-8,4=1,6
    1,6/0,8=2 küçük poşet
    poşet sayısı: 7+2=9 adet
    İ∫MİM İMZADIR.


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. Sayı Problemleri
      my_all, bu konuyu "Kpss matematik soruları" forumunda açtı.
      : 0
      : 10 Mar 2014, 23:13
    2. Sayı Problemleri
      firenze, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 5
      : 03 Şub 2014, 21:14
    3. Sayı Problemleri
      matçı01, bu konuyu "12. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 28 Haz 2012, 16:43
    4. sayı problemleri
      esdu, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 15
      : 04 Şub 2012, 20:20
    5. sayı problemleri
      ali fuat özcan, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 5
      : 31 Oca 2012, 02:34
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları