gokhan_ 03:43 17 Oca 2014 #1
1-) a+b=4√2
a.b=6 olduğuna göre a-b farkı nedir?
Cevap=-2√2
2-) (4a+1)x²-20x+a-2 ifadesi bir tam kare olduğuna göre a'nın alabileceği en büyük
deger kaçtır? cevap=6
3-) a-√a-4=0 ol. göre
a²-9a+12 işleminin sonucu kaçtır? cevap=-4
4-) 3a²+b²-4ab+6a-9 ifadesinin çarpanlarından birisi?
cevap=a-b+3
5-) a bir gerçel sayıdır
y≠0 olmak üzere x ve y aralarında asal sayılardır
a nın alabileceği tüm değerler için a üssü (x/y) reeldir.[kusura bakmayın işaretle yazamadım ]
bu ifadelerin her zaman sağlanabilmesi için aşağıdakilerden hangisinin her zaman sağlanması gerekir?
cevap= y nin tek sayı olması
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
Calculus 04:19 17 Oca 2014 #2
2-) (4a+1)x²-20x+a-2 ifadesi bir tam kare olduğuna göre a'nın alabileceği en büyük
deger kaçtır? cevap=6
bir sayı tam kare ise çift katlı kökü vardır ve deltası 0 eşittir b²-4ac=0 eşitle
-) a bir gerçel sayıdır
y≠0 olmak üzere x ve y aralarında asal sayılardır
a nın alabileceği tüm değerler için a üssü (x/y) reeldir.[kusura bakmayın işaretle yazamadım ]
bu ifadelerin her zaman sağlanabilmesi için aşağıdakilerden hangisinin her zaman sağlanması gerekir?
cevap= y nin tek sayı olması
diyelimki a sayısı negatif y sayısı çift bir sayı olsun a sayısını y dereceden bir köke alırsak reel sayı belirtmez çünkü negatif sayılar sadece tek dereceli köklere alınabilir yani a sayısını reel sayı olabilmesi y sayısının tek olması şart bak mübarek buradan açıklanacak gibi degil ekol hocaya gir oradan köklü ifadeler konusunu dinle ayrıntısına kadar veriyor bazı şeyleri göstermek lazım onuda şuan yapamıyorum kusuruma bakma
kkl saylar konu anlatm video zml sorular test zmleri
eli öpülesi Ultra mübarek insan
1-) a+b=4√2
a.b=6 olduğuna göre a-b farkı nedir?
Cevap=-2√2
bak şimdi çok basit kare açılımı yapıcaz a+b nin karesini alalım a²+2ab+b²=32 şimdik (a-b)²=a²-2ab+b²= değil mi mübarek he işte ilk denklemi sondaki yazdığım denkeleme benzeticez yani 1 denkleme -4ab eklersek ikinci denklemi elde ederiz
-4ab=24 a²+2ab+b²-4ab=32-4ab
a²-2ab+b²=32-24
(a-b)²=8
köke aldık mı cevap a-b= 2√2