1. #1

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    bir kaç problem

    Bir araç, bir yolun 2/5 ini gitttikten sonra hızını 3 katına çıkararak yolun tamamını 12 saatte alıyor. Buna göre aracın hızını 3 katına çıkardıktan sonraki yolucluğu kaç saat sürmüştür?4

    Dairesel bir pistin çevresini sırasıyla 9,15,30 dakikada koşabilen a,b,c isimli koşucular, pistin başlangıç noktası kabul edilen noktadan aynı anda koşmaya başlıyorlar. Üç koşucu aynı anda başlangıç noktasından geçtiğinde en yavaş koşucu pistin çevresinde kaç tur atmış olacaktır?3

    Fiyatı tam sayı olan bir kitaptan birinci gün 280 tl lik ikinci gün 126 tl lik satış yapan bir kitapçıda, iki günde toplam en az kaç kitap satılmış olabilir?29

    500 den az öğrencisi olan bir dersanenin öğrencileri 12 kişilik gruplara ayrıldığında 3 öğrenci artıyor. Dersanede 9 öğrenci daha olsaydı, öğrenciler 15 kişilik gruplara ayrılabilecekti. Buna göre, dersanede en çok kaç öğrenci olabilir?471


    sayenizde denklem kurma problemimi halledicem inşallah teşekkürler

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    C-1

    2x yolu v hızla 2t sürede alırsa,
    3x yolu, 3v hızıyla t sürede alır.
    Toplam süre 2t+t=3t
    3t=12
    t=4

    3 katına çıkardıktan sonraki süreyi zaten t olarak bulmuştuk. Cevap 4

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    C-2

    EKOK(9,15,30)=90

    Üçü birlikte başlangıç noktasından 90 dakika sonra geçer.
    En yavaş olan 30 dakikada koşandır.
    90/30=3 tur atar.

  4. #4

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    C-3

    En az satış olması için kitabın fiyatı en fazla olmalı.
    EBOB(280,126)=14

    İlk gün 126/14=9
    İkinci gün 280/14=20 kitap satmıştır.

    20+9=29

  5. #5

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    C-4

    Öğrenci sayısı A olsun.

    A=12x+3=15y-9 şeklinde yazılabilir.

    Eşitlikte her tarafa 9 ekleyelim.

    A+9=12x+12=15y

    Şu şekilde düzenleyelim,

    A+9=12(x+1)=15y

    A+9 sayısı hem 12 hem 15 in katıysa, 60'ın da bir katıdır.

    A+9=60k
    A+9<500

    A'nın en büyük değeri için k=8 verelim,
    A+9=480
    A=471 olacaktır.

  6. #6

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite
    teşekkürler gökberk hocam


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. Problem
      mtuter, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 3
      : 06 Şub 2013, 11:52
    2. problem
      ozan6480, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 1
      : 25 Ağu 2012, 01:41
    3. Problem
      mertahmetermis, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 3
      : 25 Eyl 2011, 08:08
    4. problem
      korkmazserkan, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 10 Haz 2011, 14:45
    5. problem
      berene02, bu konuyu "3. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 31 May 2011, 19:01
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları