MatematikTutkusu.com Forumları

Hareket problemi

ahmetkurkcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) ahmetkurkcu 18:27 13 Tem 2012 #1

Tüpsüz dalış yapan bir yüzücü durgun suda dakikada 30 metre hızla hareket ederek nefesini en fazla 4 dakika tutabiliyor.
Bu sporcunun akıntı hızının dakikada 15 metre olduğu bir nehirde A noktasından dalıp B noktasına, B noktasında hiç durmadan tekrar A noktasına geri döndüğüne göre, A ve B noktaları arası uzaklık en çok kaç metre olabilir? (Cevap: 45)

diffx 21:42 13 Tem 2012 #2
A dan B ye T saatte ulaşsın o zaman ;

(Gidiş Hızı + akıntı Hızı).T=AB
(30+15).T=AB

Dönüşte ise akıntı hızı sporcunun hızını düşüreceginden(cünkü ters yönlü) Sporcunun hızından akıntı hızını cıkartıcaz ve dönüşü 4-T dakikada yapıcak.cünkü toplam 4 dakika nefesini tutabiliyor..

(30-15).4-T=AB

(30-15).4-T=(30+15).T

60-15T=45T
60T=60
T=1

herhangi denklemde T yi yerine koyarsak

(30+15).1=45=AB yolu..

ahmetkurkcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) ahmetkurkcu 22:36 13 Tem 2012 #3
Teşekkür ederim.

oguzhan064 07:16 30 Tem 2012 #4
Bu sorunun bir benzerini görmüştüm çok hoşuma gitmişti

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 12:50 30 Tem 2012 #5
Siz buraya sitenizi paylaşmayamı geldiniz ? Eğer sitenizi tanıtacaksanız imzanızda tanıtın.Kurallara aykırı olduğunu bilmiyorsunuz sanırım.

orkun44 - ait kullanıcı resmi (Avatar) orkun44 13:04 30 Tem 2012 #6
kendi sitenin reklamını yapmak için mi kaydoldun buraya

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 13:17 30 Tem 2012 #7
Siz buraya sitenizi paylaşmayamı geldiniz ? Eğer sitenizi tanıtacaksanız imzanızda tanıtın.Kurallara aykırı olduğunu bilmiyorsunuz sanırım.
Bunun imzada yapmak bile kuralları aykırı Eğer bir web adresiniz varsa ve bunu diğer üyelerle paylaşmak istiyorsanız ancak Profili Düzenle sayfasındaki Web Site URL kısmına yazarak yapabilirsiniz.

Cevap gönderme kuralları ( Konulara cevap yazmak ):

* Web siteniz varsa üyelik bilgilerinizde bulunan web sitesi adresiniz haricinde avatarlarınızda, imzalarınızda yada mesajlarınızda site adresinizi kullanarak, sitenizin ziyaret edilmesini istemeniz, sitenizde satılan veya aracı olunan bir "ürünün" reklamını yapmanız Yasaktır.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 13:35 30 Tem 2012 #8
MatematikPiri diye bir siteyi kaç defa tanıtıyorlar , kurallara aykırı da , kimse neden ceza almıyor ?

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 13:45 30 Tem 2012 #9
konu reklamın iyisi kötüsü olmaza doğru hızla ilerliyor. bi tuğla da benden olsun.

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 13:55 30 Tem 2012 #10
MatematikPiri diye bir siteyi kaç defa tanıtıyorlar , kurallara aykırı da , kimse neden ceza almıyor ?
Yeterince uyardık artık (matematikpirinin) reklam içeren bir mesajını göremiyorum.

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm