1. #1

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    12. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    oran orantı

    1) a durağından b durağına , ferhat 200 adım da, sinan 100 adımda , fatma ise 150 adımda gidebiliyor. Ferhat 20 adım attıktan sonra kalan yerden sinan 60 adım atıyor, fatma sinan nın kaldığı yerden kaç adım daha atarak b ye varır.* (cvp:75)

    2) 580 ile 600 ton arasında olduğu bilinen bir moloz yığını 5,7 ve 11 tonluk üç kamyonla taşınmıştır. Kamyonları sefer sayıları eşit olduğuna göre 5 tonluk kamyon kaç ton moloz taşımıştır.(cvp:1309

    3) bir yılan gündüzleri 5 metre yüzeye doğru çıkıp geceleri 4 metre aşağı doğru kayıyor. 40 metre derinlikten harekete başlayan yılan kaç gün sonra yüzeye çıkar? (cvp:369

    4) toplam 480 öğrencisi olan bir dersanede verilen seminere kız öğrencilerin 1/3 ü ile erkek öğrencilerin 3/5 i katılıyor. Seminere katılan kız öğrencilerin erkek öğrencilere oranı 4/3 olduğuna göre seminere kaç öğrenci katılmıştır. (cvp:80)

    5) bir traktörün ön tekerliğinin yarıçapı arka tekerliğein yarıçapına oranı 2/5 dir. 400 metrelik bir yolda ön tekerlek arka tekerlekten 30 devir daha fazla yapmıştır. Arka tekerlek kaç tur yapmıoştır. (cvp:20)

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni

    Sponsorlu Bağlantılar

    1.
    a ile b durağı arasını 600 m kabul edersek
    ferhatın adımı=3m
    sinanın adımı=6m
    fatmanın adımı=4m olur.(artık nasıl yaratıklarsa)
    ferhat 20 adım atarsa=60m ilerler
    sinan 60 adım atarsa=360 m ilerler
    360+60=420
    600m-420m=180 kalır
    180/4=45 adım atması lazım cevabı kontrol edermisin.

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni

    Sponsorlu Bağlantılar

    2.
    sefer sayısı x olsun
    5x+7x+11x=23x
    23 ün 580 ile 600 arasındaki katı
    23.26=598
    yani x=26
    5.26=130 ton moloz taşımıştır. (vermiş olduğun cevaptaki 1309 un 9 u parantez kapama isteği olarak değerlendiriyorum)

  4. #4

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    3.
    yılan 5m ileri 4m geri giderek günde 1m ilerleyebilmektedir.
    35 gün sonunda 35m ilerler. 36. gün 5m ileriye gider ve yüzeye ulaşır. sonra bir apt-al lık yapıp 4 m geri gideceğini sanmıyorum
    c:36

  5. #5

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    5.
    ön tekerlek 5 tur atarsa arka tekerler 2 tur atar .yani ön arkadan 3 tur fazla atar. eğer 30 tur fazla atmışsa
    ön=50 tur
    arka=20 tur atmıştır
    c:20

  6. #6

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    4. sorunu kontrol edermisin

Diğer çözümlü sorular için alttaki linkleri ziyaret ediniz


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. oran orantı
      eemrahh, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 4
      : 02 Tem 2013, 15:17
    2. Oran-Orantı 2
      reis26, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 5
      : 26 Ara 2011, 16:39
    3. Oran - Orantı
      cet1993, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 4
      : 20 Ara 2011, 23:45
    4. Oran-Orantı
      BrKy_, bu konuyu "7. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 9
      : 10 Ara 2011, 15:28
    5. oran-orantı
      ejeritta, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 2
      : 13 Haz 2011, 08:04
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları